<

Троє хворих на рак, семеро – з підозрою на туберкульоз: результати роботи флюорографа в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 15.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарі 2

У Нововолинську та Благодатному під час роботи безкоштовного пересувного флюорографа виявили трьох хворих на рак легень та сім – із підозрою на туберкульоз.

Про це йдеться в сюжеті СТН, передає Волиньпост.

Майже місяць працював автобус з рентгенобладнанням, в якому кожен охочий міг зробити знімок легень абсолютно безкоштовно та без направлення сімейного лікаря.

420 пацієнтів зробили флюорографічне обстеження і така активність людей не може не тішити, зазначає головний лікар КП “Нововолинський ЦПМСД” Ольга Попіка, однак наголошує, що волинянам не треба чекати мобільної техніки, аби слідкувати за своїм здоров’ям.

У поліклініці можна зробити флюорографію у будь-який час, адже однією з умов ефективного лікування раку легень та туберкульозу є виявлення хвороби на ранніх стадіях.

“У трьох пацієнтів виявлено рак легень, у семи – підозри на туберкульоз. Ці люди протягом останніх місяців кашляли, але до лікарів не звертались, і у них в легенях вже відбулись деструктивні зміни, то такого пацієнта вилікувати не можливо і це закінчується смертю. Якщо в людини кашель триває 2 тижні до місяця — тоді зміни в легенях ще не великі та легше піддаються лікуванню”, – зазначила Ольга Попіка.

Окрім того, медик назвала основні ознаки захворювання на туберкульоз.

“Якщо у людини кашель або покашлювання протягом двох тижнів, підвищена втомлюваність, підвищена пітливість (особливо вночі), підвищення температури на вечір до температури 37-37,5 градусів, різка втрата ваги, або ж вона протягом останніх 6 місяців контактувала з хворим на туберкульоз необхідно пройти медичне обстеження”.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця