<

ТОП-10 новин про місцеві вибори: що мешканців Нововолинська цікавило найбільше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 23.10.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня – день місцевих виборів, редакція інтернет-видання «БУГ» просить усіх прийти на дільниці і віддати свій голос. А поки пропонуємо вам підбірку новин, які найбільше цікавили мешканців Нововолинська в період передвиборчих перегонів.

Виборчий процес включає в себе багато подій, про які ЗМІ повідомляють для своїх читачів. Перегляди публікацій, коментарі, активне обговорення в соцмережах показує, що викликало найбільший інтерес серед виборців.

ТОП-10 новин Нововолинська

Насамперед хочемо виділити публікацію, в якій стало відомо повний список кандидатів на посаду міського голови. Серед них є такі, які навіть не ведуть виборчу кампанію. Основна боротьба за мерське крісло, за моніторингом настроїв нововолинців, буде між трьома кандидатами: діючим мером Віктором Сапожніковим, який вже кілька разів обіцяв не балотуватися і десятки років керує містом і молодим та амбіційним Борисом Карпусем від партії “За майбутнє”, він же кілька років працює помічником нардепа Ігоря Гузя, двічі був депутатом Нововолинської міської ради та вважає “Місту потрібні зміни”. Виборці Нововолинська згадують і про свободівця Андрія Бадзюня, який на сьогодні є головою Іваничівської РДА.

Зареєстрували 7 кандидатів на посаду міського голови Нововолинська

Під час реєстрації кандидатів були свої нюанси. Чинний міський голова наполегливо вимагав видати йому скоріше посвідчення, здійснюючи тиск на ТВК. Про це голова міської територіальної виборчої комісії Віктор Порплиця розповідав БУГУ.

Будь-яких переваг для чинного мера чи інших кандидатів надаватися не буде, – голова ТВК про перебіг виборчого процесу в Нововолинську

Місцеві вибори-2020 будуть особливими, адже відтепер не лише мешканці Нововолинська беруть в них участь. До міста, включаючи селище Благодатне, приєднуються навколишні села Грибовиця, Кропивщина, Хренів, Тишковичі, Гряди, Низкиничі.

Відтак, сформовані 5 виборчих округів. Зауважимо, що територіально ДВК залишилися на звичних для виборців місцях. Голосувати вони будуть там, де й на кожних виборах.

У Нововолинську сформували 5 виборчих округів: більше 40 тисяч громадян голосуватимуть на місцевих виборах

Вибори і дебати: мешканцям Нововолинська було б цікаво побачити суперників один на один. Борис Карпус вирішив надати нововолинцям таку можливість і запросив Сапожнікова на місцевий стадіон. Однак, останній так і не дав відповіді. Карпсус у прямому ефірі БУГу зауважив, що мер просто злякався.

Борис Карпус запросив Віктора Сапожнікова провести дебати на стадіоні «Шахтар»

Згадали за ефір наживо: у ньому кандидат на посаду голови Борис Карпус та народний депутат Ігор Гузь давали відповіді на запитання. Півтори години тривала розмова, було безліч запитань, а саме відео на сторінці БУГу у фейсбуці переглянуло більше 9 тисяч користувачів соцмережі.

Занедбаний владою Нововолинська парк, закритий доступ у виконком, дебати та інше: Гузь і Карпус відповіли на запитання у прямому ефірі БУГу

Мешканців Нововолинська зацікавив проєкт реконструкції міського озера, який представив Борис Карпус. Тисячі переглядів та активне обговорення новини у соцмережах. Нагадаємо, якою кандидат бачить рекреаційну зону.

Озеро в Нововолинську вимагає не «підфарбовування», а повного оновлення, – Борис Карпус представив проєкт рекреаційної зони

Вибори – це завжди цікаво, особливо методи, якими здійснюють агітацію. Попри те, що не заборонено агітувати проти певного кандидата, робити це потрібно згідно із законом. Однак не завжди це так. Виділимо кілька прикладів.

Перший, коли роздавали газети з «чорнухою» та завуальвано агітували за мера Нововолинська у непризначеному місці.

У Нововолинську роздавали газети з «чорнухою» та агітували за мера Нововолинська у непризначеному місці

Ще один приклад порушень – це розклеєні вночі листівки по Нововолинську без вихідних даних.

«Більше красти не буду»: у Нововолинську та Володимирі невідомі розклеїли листівки

Було місце й такому порушенню: голова дільничної виборчої комісії Микола Киричик порушив виборче законодавство та публічно агітував голосувати за Віктора Сапожнікова, опублікувавши відеозвернення.

У Нововолинську звільнили голову ДВК, який порушив виборче законодавство, агітуючи за Сапожнікова

На жаль, не викликала великого інтересу серед читачів БУГу новина про те, як правильно заповнювати бюлетень. Однак ми рекомендуємо переглянути, щоб ваш голос обов’язково був зарахований.

ЦВК показала, як правильно заповнювати бюлетень на місцевих виборах

Прийдіть на вибори 25-го жовтня та проголосуйте. Від вашого вибору залежить майбутнє міста. І пам’ятайте:

Фото на головній – телеграм-канал “Нововолинськ інфо”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота