<

Студенти, шахтарі та скарги Сторонського: Ігор Гузь у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:19 | 8.06.2016 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Ігор Гузь, народний депутат України, у рамках робочого візиту у Нововолинськ зустрівся зі студентами електромеханічного коледжу міста та шахтарями-інвалідами.

Під час виборчої компанії було проведено 246 зустрічей. Ігор Гузь стверджує, що першим і основним завданням депутата є комунікація, яка полягає у прямому контакті із виборцями. До серпня плануються поїздки до сіл, яких в окрузі нараховано 208. Нагадуємо, що депутат вже відвідав близько 76 сільських рад та спілкувався з їхніми представниками.

13393223_1157941534256631_1639363253_n

На зустрічі зі студентами Нововолинського електромеханічного технікуму нардеп наголосив, що у місті діє його приймальня і кожен студент може звертатися туди зі своїми питаннями та пропозиціями. Поряд знаходиться молодіжний ресурсний центр “Нові крила”. Депутат закликав ініціативних студентів проявити себе та спробувати свої сили у різних напрямках. Також він додав, що у всьому завдячує своїй команді, зокрема: Борису Карпусу, Богдану Бадзюню, Валерію Мниху, Володимиру Шаповалу. Він зауважив, що не пропустив жодного засідання у Верховній Раді.

13393523_1157941524256632_1508551618_n

“Ми провели 193 засідання. Я не кажу, що це великий здобуток, – так повинно бути. Коли мене немає на місці, прошу звертатися безпосередньо до моєї команди”, – сказав нардеп.

Ігор Гузь додав, що багато важливої інформації він публікує у соціальних мережах. Запропонував студентам приятелювати, адже депутат самостійно веде свої сторінки у “Facebook”, “Вконтакте”, “Одноклассники”.

Поспілкувавшись з молоддю, народний депутат провів зустріч з шахтарями-інвалідами Нововолинська. В основному колишні вугільники цікавилися питаннями шахтарських виплат, тобто регресів.

IMG_5297
IMG_5336

“З першого травня підвищився прожитковий мінімум, добавилася нам до пенсій певна сума, і ці ж кошти в обов’язковому порядку вирахували з регресів. Парадокс: тут дали, а там забрали. Крім того, шахтарі, які зараз йдуть на пенсію, отримують в рази більші пенсійні виплати, ніж є у тих, котрі, приміром, пішли 10 років тому”, – звернувся з наболілими питаннями Антон Макарук.

“На сьогодні у Верховній Раді зареєстровано 5 тисяч законів, тим не менше, в тиждень може бути прийнято лише кілька, тобто 5-8 законів. Ми будемо домовлятися, щоб питання гірників розглядали якнайшвидше, а кошти, передбачені гірникам, повернули хоча б в липні. Нещодавно відмінили оподаткування пенсій і, думаю, що закони, які обмежують соціальні верстви, потроху будемо відміняти. Оподатковуватимуться тільки пенсії у понад 10 тисяч гривень – їх отримує лише 1,5 відсотка від всіх пенсіонерів в Україні”, – відзначив Ігор Гузь.

IMG_5369

Крім питань про політичне становище у країні, вже традиційно зачепили тему нововолинської профтехосвіти. На цьому фоні між народним депутатом та заступником мера Сторонським виникла невелика дискусія.

“У мене питання: чому місцева влада весь час має боротися з центральними органами влади? Ви говорите про децентралізацію, тим часом ВПУ та ПТУ – нам! Із коштів, передбачених для медиків, освітян забрали 24 мільйони. У Верховній Раді закони пишуться для нас, для Верховної Ради законів немає. Як мені розказати людям, які їздять на дачні масиви, що про них держава забула? За харчування дітей у навчальних закладах, зокрема й дітей учасників АТО, виділяються кошти на місцях”, – жалівся Андрій Миронович.

Ігор Гузь пояснив заступнику мера, що у тій складній ситуації, в якій перебуває країна, потрібно шукати вихід спільно, а не перекладати обов’язки один на одного. Він запропонував Сторонському зустрітися окремо в кабінеті та висловити зауваження, адже і на міську владу у жителів Нововолинська є скарги.

IMG_5376

Депутата просили не дати знищити місто, адже інколи складається враження, що влада на це працює. Присутні зійшлися на висновку, що якщо буде активна громада – Нововолинськ вистоїть.

IMG_5367




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер