<

Ще чотири пам’ятки історії на Волині не підлягають занесенню у Держреєстр

18:14 | 7.09.2024 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
2852
/ 1 коментар

Міністерство культури та інформаційної політики України видало наказ про визнання ще чотирьох пам’яток історії на Волині такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини.

Відповідний наказ опублікували на сайті, пише Суспільне.

Згідно з рішенням Мінкульту ці “памʼятки історії” можуть бути перенесені, бо вони вже не мають історичної та культурної цінностей.

До переліку об’єктів культурної спадщини у Волинській області, які визнаються такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України увійшли по два об’єкти у Володимирському та Ковельському районах.

Володимирський район

  • Пам’ятний знак на місці бою прикордонників 3-ї Машівської прикордонної. комендатури 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону на території села Зимне.
  • Пам’ятник радянським прикордонникам у місті Нововолинськ, на бульварі Шевченка.

Ковельський район

  • Меморіал на честь робітників локомотивного депо, що загинули в роки громадянської і Великої Вітчизняної війни м. Ковель, сквер локомотивного депо.
  • Пам’ятник на честь радянських воїнів у Ковелі.

Перегляд пам’яток зробили на підставі подань Волинської військової адміністрації та обласного Департаменту культури, молоді та спорту.




один коментар
  1. Тепер, причин для затягування з ліквідацією скульптурної композиції (перша назва “Воїнам-прикордонникам слава”) на бул-рі Шевченка, місцевою владою м. Нововолинська, остаточно і абсолютно, не існує. Як відомо, прикордонні війська совдепії входили до складу НКВД СССР. Багато бід вони натворили на Володимирщині… І що б там не говорили представники старої місцевої прокомуністичної влади міста, які вбухали майже 1 000 000 грн. народних грошей у ремонт однойменного скверу біля пам’ятника у свій час, – вони нахабно брешуть! Чекаємо відповідних дій від міського голови Б.Карпуса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок