<

Селище Петрове у Поромівській громаді планують перейменувати, повернувши його історичну назву

19:17 | 29.06.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2713
/ коментарів 8

У Поромівській громаді планують перейменувати село Петрове, повернувши попередню назву Цуцнів.

Опитування для мешканців опублікував очільник громади Олег Савчук з проханням проголосувати за ініціативу за посиланням.

У дописі йдеться, що зміна назви села Петрове на Цуцнів у Поромівській громаді має глибокі історичні корені та значення для мешканців, які проживають у цьому населеному пункті. Ця назва згадує столітні історичні події та культурну спадщину, які сформували село.

“Ми докладаємо всіх можливих зусиль, щоб почути усіх залучаючи громадську думку та проводячи консультації з мешканцями, відповідно до нашої внутрішньої процедури, ми повинні отримати Вашу підтримку та затвердження, щоб офіційно змінити назву села”, – додав Олег Савчук на своїй фейсбук-сторінці.

Перша письмова згадка походить з грамоти 1376 року, коли князь Юрій Холмський подарував село Цуцнево церкві Пресвятої Богоматері у Холмі.

У 1958 році село перейменоване радянською владою на честь Героя Радянського Союзу, заступника політрука 7-ї прикордонної застави 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону Українського прикордонного округу військ НКВС СРСР сержанта Василя Васильовича Петрова, що загинув 22 червня 1941 року неподалік села.




коментарів: 8
    • Юрчик, це село так завжди називалося, в мене бабин весь рід звідтам, і поки не прийшли москалі був Цуцнів, так що стули пельку і не заважай Україні повертати свої історичні назви

    • Краще вде називатися цуцнями, ніж носити назву того, хто, згідно свідчень місцевих жителів, в кальсонах драпав з застави, кинувши своїх солдат.
      Але НКВДшна собака пробігти встигла небагато і позорно здохла.
      А з таких рашисти роблять героїв і у наш час, якшо раптом хтось засумнівався

  1. Та нехай вже називають як забажають, лише б не цуценятами:)
    Цуцнівчани хай будуть) Так звучить більш гордо ніж цуцнівці

  2. А чому ніхто не хоче перейменувати село Соснина в Іваничівській громаді? Село до 1947 року називалось Бискупичі і має дуже давню історію, а Соснина – це так знаєте зовсім як жест рукою до “руского воєнного корабля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок