<

Розповіли про хворих на коронавірус у Нововолинську: двоє важких, двомісячне немовля відправили до Луцька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 21.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

10 пацієнтів, хворих на коронавірус, госпіталізовані до Нововолинської лікарні. Шість, серед яких двомісячна дитина, направлені до обласних медзакладів.

Нововолинськ, після обласного центру Волині, став чи не найбільшим осередком коронавірусу в області, – повідомляє Конкурент.

Станом на 21-ше квітня в Нововолинську, зафіксували 36 випадків захворювання (та чотири – з Іваничівського району, загалом – 40), один з них закінчився смертю.

У Нововолинську міську лікарню госпіталізували 10 пацієнтів. Двоє з них знаходяться у вкрай важкому стані і підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Це люди похилого віку, що мають супутні патології.  

6 хворих направлені в обласні медзаклади, згідно затвердженого алгоритму дій, – повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Серед них – троє мешканців Іваничівщини. У двох хворих взяті повторні аналізи на коронавірус, щоб знати, як протікає їхнє лікування. 

Серед захворілих також і 8 медиків міської лікарні: 6 лікарів, одна медична сестра та одна молодша медсестра.

«По трьох з них зараз проводиться епідрозслідування і це пов’язується з їх професійною діяльністю. У решти підозрюється – побутове зараження, яке не повязане із їх роботою», – повідомив головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз.

Конкуренту Мороз розповів про померлого з COVID-19 72-річного чоловіка та інфіковане 2-місячне маля.

Дитина знаходилася на амбулаторному лікуванні, згодом поступила у реанімаційне відділення. 20-го квітня її транспортували в обласну лікарню.

“Сьогодні дізнавалися, стан дитини задовільний. Вона навіть не знаходиться в реанімаційному відділенні. Дуже хочеться сподіватися, що з нею все буде гаразд”, – сказав головний медик Нововолинська.

Щодо першого хворого на коронавірус чоловіка, який помер, Мороз зазначив: “Пацієнт мав хронічне обструктивне захворювання легень з дихальною недостатністю, людина тривалий час працювала в шкідливих умовах праці”.

Нагадаємо, 21-го квітня Нововолинськ отримав 27 негативних результатів ПЛР-тестувань на коронавірус, зокрема – працівників реанімації та інфекційного відділення НЦМЛ.




коментарів: 3
  1. По телеканалу Аверс виступав Сторонський і запевнив що все в Нововолинську під контролем і вистачає всього для захисту від інфекції і лікарі мають захисні костюми .тепер я почуваю себе теж захищеною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа