<

Рік у Нововолинську починається із гарних подій, – Борис Карпус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 5.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарі 2

5-го січня міський голова Нововолинська Борис Карпус провів чергову пресконференцію для ЗМІ, на якій проінформував, чим жила громада у передноворічні дні та перші 2021-го. За словами мера, рік почався із гарних подій.

Новорічні свята в Нововолинську пройшли спокійно, зазначив Карпус. Не було ніяких інцидентів, за винятком кількох аварій електромережі 31-го грудня і проблеми з вуличним освітленням 1-го січня, на що швидко відреагували служби.

Міський голова також повідомив радісні події: станом на 5-те січня в Нововолинську народилося четверо немовлят (перший з яких – хлопчик, що з’явився на світ 1-го січня о 12:00). У місті зареєстровано вже чотири шлюби.

“Люди об’єднуються. Рік починається із гарних подій”, – наголосив Борис Карпус.

Запущений процес реорганізації структури та штатів виконавчого комітету. Мер Нововолинська розповів, що вже повідомили працівників про зміну істотних умов праці.

“Із березня почнуться конкурси на вакантні посади. Найбільше потребуємо юристів, проєктних менеджерів і людей, які знають іноземні мови. Також ряд інших, серед яких – адміністратори та реєстратори: ці працівники будуть надавати адмінпослуги в селищі Благодатне та селах Нововолинської громади”, – зазначив Карпус.

До слова, на брифінгу мера стало відомо, що поки не визначилися із кандидатурою на старосту Благодатного і з претендентами на посаду будуть проведені зустрічі.

Міський голова ще раз наголосив на питанні забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном, яке турбує людей з року в рік. Зазначив, що проблему вирішили.

Змінилася система фінансування, держава забезпечує інсуліном і щороку зменшує асигнування. Раніше його видавали в аптеках, яким лікарня перераховувала кошти. Тепер же перелік аптек має визначити облдержадміністрація.

“В першій декаді грудня був лист, в якому йшлося про повне забезпечення НЦМЛ коштами до кінця року на придбання інсуліну. Тому ми не реагували, а потім почала надходити інформація, що коштів нема. Поки що вирішили надавати відшкодовання людям з міського бюджету, для цього треба звернутися в ЦНАП і написати заяву. Система буде діяти поки Волинська ОДА не визначить перелік аптек, де хворі зможуть отримати інсулін”, – розповів голова громади.

Читайте також: Розповіли, як хворим на цукровий діабет у Нововолинську отримати допомогу з міського бюджету на інсулін.

На брифінгу Борис Карпус також зазначив, що з 1 березня Нововолинська лікарня матиме нового головного лікаря, на засіданні виконкому 31-го грудня затвердили склад комісії, яка буде проводити конкурс.

Міський голова зауважив, що з новим головним лікарем, який має бути в пошані серед працівників, повинен розпочатися процес співпраці, діалогу і взаєморозуміння.




коментарів: 2
  1. Звідки “був лист…” Від кого “…почала надходити інформація, що коштів нема”? Нічого не зрозуміло. Де прозорість? Знову за старе?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя