<

Рідні загиблого військового з Поромівської громади просять підписати петицію про присвоєння звання «Герой України»

12:38 | 26.10.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1661
/ Коментарі відсутні

Рідні загиблого військового просять підписати петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (Посмертно) Валерію Сараванському з села Бортнів Поромівської громади.

Як розповів брат покійного Олексій Сараванський, загиблий був військовим Князівської бригади. Небайдужі мають змогу підписати петицію за посиланням.

З 2015-го року Валерій Сараванський перебував в зоні проведення бойових операцій в Донецькій та Луганській області, був водієм машини, мав нагороди «Учасник АТО» та «За участь в Антитерористичній Операції».

По закінченню контрактної служби Валерій Сараванський приїхав додому та їздив працювати за кордон. Близькі та рідні пам’ятають загиблого Героя, як людину з добрим серцем, його любили навколишні, був душею компанії.

“Хочеться, щоб його пам’ятали, що він не дарма віддав своє життя за нас. Він говорив, що йому доведеться ще брати зброю в руки та йти захищати українців, хоча планував їхати на заробітки. Не чекавши повістки з військкомату, пішов сам”, – розповів брат покійного.

Валерій Сараванський говорив рідним, що зможе допомогти не в тилу, а на війні. Військовий 7-го березня 2022 року пішов добровільно у військкомат та вирушив на захист України. Приймав участь у боях за визволення Херсонської області від окупантів.

У Донецькій області їхня колона потрапила в засідку під обстріл артилерії. Валерій Сараванський загинув 14 травня 2022 року, захищаючи нашу Державу, його тіло знайшли лише через місяць. Поховали захисника у рідному селі Бортнів 12 серпня 2022 року .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа