<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Нововолинська

19:36 | 22.09.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1486
/ Коментарі відсутні

На сайті Президента України розмістили петицію про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблому військовому Сергію Войтовичу з Нововолинська.

Петицію зареєструвала Тетяна Войтович.

“Прошу Вас присвоїти почесне звання героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої країни, військовослужбовцю 14 бригади НГУ 1-го батальйону (Червона калина) 2-ї роти БТР, 3-го взводу – Войтовичу Сергію Васильовичу, молодшому сержанту, військовому парамедику 1982 р.н., жителю Волинської області, м. Нововолинська, який загинув в бою за батьківщину 11.09.2023 року, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької області”, – йдеться в тексті петиції.

Коли почалася війна з агресором він був за кордоном та не вагаючись ні хвилини, відразу поїхав додому. Наступного дня був у військоматі та добровільно виявив бажання захищати Батьківщину від загарбників.

Без страху за власне життя рятував побратимів, дивлячись ворогу у вічі, але свого життя не зберіг. Сергій був справжнім воїном та борцем за волю та незалежність свого народу. Це людина честі, мужності, для багатьох став зразком незламності та міцності духу. Завжди допомагав усім хто цього потребував.

Був справжнім другом, побратимом. Для сім’ї надійним чоловіком, другом, люблячим батьком. Мав багато планів на майбутнє, які, нажаль, не встиг, втілити у життя. Із честю виконав обовязок щодо захисту своєї держави та до останнього подиху був вірний присязі українському народові та Україні.

“Прошу підтримати петицію і тим самим сказати йому «Дякую!»”, – зазначила авторка.

Петицію можна підписати за посиланням. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів.

В Запорізькій області загинув Герой з Нововолинська Сергій Войтович

15-го вересня Нововолинська громада провела в останню путь Героя Сергія Войтовича. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа