<

Рідні полонених захисників з Нововолинської громади та Ігор Гузь зустрілися з омбудсменом

21:02 | 20.10.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1692
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь спільно з членами родин військовополонених захисників України з Нововолинської громади та сусідніх громад, міським головою Борисом Карпусом, секретарем Нововолинської міської ради Надією Жук, помічником-консультантом, депутатом Волинської облради Андрієм Бокочем зустрілися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем.

Про це повідомив нардеп на своїй фейсбук-сторінці.

Зустріч Ігор Гузь ініціював на прохання представників родин захисників, які довгий час чекають на повернення своїх рідних з російського полону.

Вони напряму змогли поставити свої запитання Омбудсмену, а також присутнім на зустрічі представникам Міноборони, Мінреінтеграції, ЗСУ та СБУ.

Рідні цікавилися якими методами можна повернути з полону військових, які мають тяжкі поранення чи хвороби.

Відповідаючи на це питання, зазначили, що Україна ініціювала створення змішаних медичних комісій, які повинні працювати з обох сторін (у її складі повинні бути міжнародні представники), оцінювати стан здоров’я полонених та, відповідно до Женевських конвенцій, надавати інформацію для першочергової репатріації додому таких військових. Нині Україна та світ очікують, аби такі комісії створила рф.

Також родичам розповіли, що росія затягує процес повернення українських захисників додому. Цинізм проявляється у тому, що вона не підтверджує українських воїнів, яких захоплює в полон. Цю роботу здійснює виключно МКЧХ.

Члени родин порушували чимало питань і щодо важливості розголосу на міжнародній арені проблеми із умовами утримання військовополонених, і щодо комунікації держорганів із рідними наших захисників та інших питань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота