<

Релокація закладів профтехосвіти в Нововолинськ: обговорили деталі

15:03 | 4.07.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
281
/ Коментарі відсутні

4-го липня у Нововолинську відбулась зум-зустріч щодо релокації закладу професійно-технічної освіти у Нововолинськ.

На зустрічі були присутні директорка департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева, директорка Миргородського професійного гірничого ліцею Олена Дубинець, керівники ліцеїв Нововолинська, керівник управління освіти, депутати міської ради, голова громади Борис Карпус та його заступники.

Переїхати у навчальний корпус на вулиці Луцькій, 24 має ДНЗ «Мирноградський професійний гірничий ліцей», у який мають обʼєднати кілька закладів профтехосвіти. Навчальний корпус у Нововолинську вже понад сім років пустує. Донеччина готова інвестувати в ремонт та підготовку приміщення до прийому студентів і викладачів.

Уже успішно релоковано шість закладів Донецької області у безпечні регіони, зокрема в Тернопільську, Хмельницьку та Рівненську області.

«Для нас головне – надати освіту, найперше, дітям з Донецької області, щоб потім робітничі кадри змогли відбудовувати область після завершення війни та деокупації», – зазначила пані Тетяна.

Вона додала, що отримали пропозиції від Нововолинської громади, представники виїжджали на місце, їм все сподобалося. Якщо підпишуть договір оренди, будуть проводити ремонт, перевозити обладнання, яке вдалося вивезти з деяких закладів, на жаль, з Маріуполя та Авдіївки вивезти нічого не вдасться через активні бойові дії.

Також Тетяна Сідашева розповіла, так як це гірничий ліцей, то будуть оновлені спеціальності на сучасні, одна з яких – слюсар сонячних батарей. Спеціальностей таких, як в Нововолинському ЦПО, немає.

Розпочати навчання планують в жовтні, спершу це буде змішана форма. Наразі в Миргородському професійному гірничому ліцеї навчається 113 учнів, до війни це було майже 400. В обʼєднаному закладі, який хочуть релокувати в Нововолинськ, розраховують на 500-600 здобувачів освіти.

Попереду – підписання Меморандуму та договору оренди. Це важливий крок у розвиток професійно-технічної та фахової освіти в громаді Нововолинська та в навчальну інфраструктуру загалом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Липня, Неділя
6 Липня, Субота