<

Президент посмертно нагородив 20-річного нацгвардійця, якого на блокпосту у Нововолинську збив поліцейський

17:17 | 29.08.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1215
/ коментарі 2

Згідно з указом президента України Володимира Зеленського, за особисту мужність, виявлену у захисті територіальної цілісності України, волинянина, молодшого сержанта Максима Куця, якого на блокпосту у Нововолинську збив поліцейський, нагородили медаллю «Захисник України» (посмертно).

Про це повідомляють на сторінці “Типове Ратне” у фейсбуці.

Почесну відзнаку батькам загиблого вручив представник Національної гвардії України.

Нагадаємо, що трагедія сталася 27-го липня 2022 року близько 21:00 на контрольно-пропускному пункті під час виїзду з міста Нововолинськ.

Автомобіль Opel, за кермом якого був поліцейський, спробував об’їхати чергу з інших автомобілів і на швидкості протаранив бетонні блоки та збив двох правоохоронців. Удар був такої сили, що бетонні блоки розлетілися в сторони.

20-річний нацгвардієць Максим Куць і 40-річний дільничний Ігор Морозов загинули на місці.

У салоні Opel, окрім поліцейського, перебували ще двоє правоохоронців, одного з них травмовано.

Винуватцем аварії виявився сержант поліції 21-річний Олег Крючко. У ДБР, яке розслідує цю аварію, повідомили, що за попередніми даними, водій був тверезий.

Загиблий 20-річний Максим Куць в армію був призваний навесні минулого року. До цього навчався у Володимирському педагогічному фаховому коледжі ім. А.Ю.Кримського, за спеціальністю викладач трудового навчання.

Максим разом із братом займався боксом. Вони створили свій клуб.

«Так, поки він тут навчався у нас в училищі, то разом зі старшим братом вони займалися боксом. Дуже хороші хлопці. Максим брав участь у змаганнях, мав І розряд. Коли ми виїжджали з дітьми на змагання, то він із братом завжди доглядали молодших. Допомагали в усьому. Потім вони з братом у себе в Заболотті відкрили клуб боксу, вже самі займалися з дітьми й теж брали участь у змаганнях. І ось таке горе», – розповідає тренерка Максима Юлія.

Односельчани кажуть, що Максим був патріотом, любив Україну, своє рідне село, збирався їх боронити.

Читайте також:

Не знав про блокпост, — обвинувачений у смертельній ДТП в Нововолинську колишній поліцейський дав свідчення в суді.

1-го лютого 2023 року розпочався судовий процес у справі поліцейського, який на блок посту в Нововолинську збив на смерть двох людей.

Займався боксом і навчав дітей: що відомо про 20-річного нацгвардійця, якого у Нововолинську на смерть збив поліцейський.

Шість років за ґратами отримав поліцейський, який на блокпосту в Нововолинську збив двох людей




коментарів: 2
    • Закон України “Про професійну освіту” об’єднає фахові коледжі та професійно-технічні училища. Тому, швидше за все, це не помилка редакції сайту, а прогноз на найближче майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок