<

Перейменування вулиць у Нововолинську: оголосили дату проведення громадських слухань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 18.05.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1277
/ коментарі 2

Громадські слухання щодо перейменування 45 вулиць, демонтажу радянських мозаїчних панно у центрі міста та знесення пам’ятного знаку оборонцям укріпрайону відбудуться 30-го червня о 17:00 в Нововолинському Палаці культури.

Відповідне рішення пов’язано з дерусифікацією, тобто позбавлення від наслідків колоніального минулого. На фейсбук-сторінці Нововолинської міської ради оголосили дату громадських слухань.

Попередні варіанти нових назв вулиць, які винесла комісія Нововолинської міської ради, здебільшого планують пов’язати з історією держави та подіями сьогодення, українськими діячами та військовими.

“Одне з перших, що робить ворог на тимчасово окупованих територіях – замінює топоніми на російські й повертає містам радянські назви. Тож саме час навести лад із перейменуванням вулиць і декомунізацією у Нововолинську”, – йдеться у дописі.

У даному списку комісія запропонували нові назви вулиць – гетьмана Виговського, Лук’яненка, Гончара, Сергія Байдовського, Маріупольська, Волонтерська, 14 ОМБР, Десидентів, Першорухівців, Перемоги, Єдності та інші.

Проте, пропозиції залишаються пропозиціями. Рішення прийматимуть мешканці, тому свої варіанти можна буде надіслати на електронну пошту:

vykonk@nov-rada.gov.ua,
повідомити телефоном: 03344-3-23-23 або принести в громадську приймальню міськради (проспект Дружби, 27, перший поверх).




коментарів: 2
  1. Чому комісія по перейменуванню вулиць та знесенню тоталітарних символів, при міськраді, знову тягне кота за хвіст? Для чого і чому вона вичікує? Для чого громадські слухання? Ви, місцеві чиновники, прекрасно знаєте про активність нововолинців і їхнє бажання ходити на всілякі “перелий з порожнього в пусте”. Це, вочевидь для того щоб потім сказати: А ніхто не прийшов, хай все буде, як є! Пані В.Скриннік та інші! Ви, як вбачається, будете звинувачені в колаборраціонізмі, згадаєте моє слово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота