<

«Пам’ятник радянським прикордонникам не має ніякої культурної цінності, його треба знести», – очільник ГО «Незламні нововолинці» Володимир Демчук

19:52 | 19.09.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
332
/ Коментарі відсутні

Голова ГО «Незламні нововолинці» Володимир Демчук звернувся до депутатів Нововолинської міської ради та мера Бориса Карпуса із проханням розпочати процедуру демонтажу монумента на бульварі Шевченка, що символізує прикордонників радянського часу, оскільки він не несе ніякої історичної та культурної цінності.

Як голова ГО «Незламні нововолинці» Володимир Демчук звернувся до міського голови та депутатів із проханням про демонтаж монумента, що знаходиться на бульварі Шевченка та символізує прикордонників радянського часу.

Варто зазначити, що в композиції є ряд радянських символів – п’ятикутна зірка на форменному поясі радянського солдата; п’ятикутна зірка на основі, де колись був «вічний вогонь»; бруківка викладена у кольорах, подібних до георгіївської стрічки і за формою п’ятикутної зірки.

“Перш за все, нагадаю, що військові, котрі були в прикордонних військах у часи СРСР, були в підпорядкуванні НКВС, і це відверта ганьба, що в центрі нашого міста є монумент, який увічнює цих катів. Окрім того, пам’ятник повернений до Польщі та ЄС, котрі актуально є нашими стратегічними партнерами”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно цей об’єкт був серед чотирьох пам’яток історії на Волині, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини. Відповідний наказ опублікували на сайті Мінкульту і згідно з таким рішенням ці “памʼятки історії” можуть бути перенесені, бо вони вже не мають історичної та культурної цінностей.

Тож він закликає нововолинську владу розпочати процедуру демонтажу монумента енкаведистам!

Читайте також:

Знести не можна залишити: коли демонтують пам’ятник радянським прикордонникам у Нововолинську?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця
19 Вересня, Четвер