<

Охоронця ліцею Нововолинської громади судили за ухилення від призову

13:49 | 13.03.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1488
/ коментарі 3

Чоловіка судили за ухилення від призову. Нововолинський суд дав йому умовний термін, але прокурори були не згодні, просили чотири роки увʼязнення, тож подали апеляцію.

Про це пише БУГ з посиланням на відео телеканалу «Аверс».

Чоловік працює охоронцем в одному з ліцеїв Нововолинської громади, отримав повістку, а за нею кримінальну справу. Чому не пішов до армії, каже, злякався.

“У мене не було думки ухилятися, ховатися, були такі обставини, так якби страх був присутній. Не заперечую в тому. Працюю я в ліцеї охоронцем. Мені здається що, страх присутній у кожної людини. Я усвідомив свою помилку, що зробив не правильно”, – розповів у суді журналістам чоловік.

Він каже, що один з його синів наразі захищає нашу державу.

“Він у 2020 році пішов на строкову і залишився на контракті”, – додав чоловік.

Адвокат охоронця розповів, що у чоловіка двоє синів, один з них бере участь у бойових діях. А сам чоловік не служив, не мав жодної підготовки. Він злякався фактично мобілізації, сказав адвокат.

“Зараз і вже під час першої інстанції він зрозумів, виправився і готовий після отримання повістки захищати Україну”, – додав адвокат.

Суддя запитав, чому чоловік після відкриття кримінальної справи не пішов до лав ЗСУ, якщо зараз він готовий служити. Кримінальне провадження зупинили б.

“Служба в ЗСУ може свідчити про втрату суспільної небезпеки даної особи. Однак на сьогодні цього не відбулося. З липня місяця він служити не пішов, що мало бути підставою для зупинення (провадження, – ред). Тоді можливо б прокурор не заперечував, щоб справа була закрита за втратою суспільної небезпеки. Однак ні того, ні того на сьогодні немає”, – сказав суддя.

Прокурорка просила в суді чотири роки ув’язнення. Та зазначила, що суд першої інстанції безпідставно звільнив обвинуваченого від відбування покарання.

У суді чоловік сказав, що дадуть повістку – він піде, свою провину визнає і розкаюється. І попросив залишити вирок першої інстанції.

Порадившись судді вирішили змінити умовний термін на шість місяців арешту.




коментарів: 3
  1. «Прокурори були не згідні»
    Вас прокурорів теж пора б взяти в руки народу звичайного

  2. мужик, не ведись на сцикливих прокуpopів і продажного адвоката, стій на свому!
    нехай перше прокуpopи йдуть, в них вишкіл є, вони підготовлені.
    почув?!

  3. а прокурори накрашені з продажними суддями та адвокатами коли вже нарешті в окопи полізуть???:)))) За неньку Вкраїну воювати? оО…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця