<

[ОНОВЛЕНО] Обсипалася фарба з патріотичного стінопису у Нововолинську, на якому зображені полеглі Герої

15:40 | 28.07.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1783
/ коментарів 5

На території Нововолинської міської лікарні обсипалася фарба з патріотичного стінопису, який завершили лише рік тому. На муралі зображені полеглі Герої з Нововолинська – Сергій Власюк та Тарас Харук. А також прикордонниця-кінолог з собакою Аліна Паніна, яку 17-го жовтня звільнили з полону.

Створенням ескізу до стінопису, ініціатори ідеї віддали шану, зобразивши портрети полеглих на фронті нововолинців. Проте, рік потому, малюнок осипався. Фото муралу опублікував батько полеглого Героя Андрій Харук.

Припускають, що причина пошкодження стінопису полягає не лише у рясних дощах, а й у неякісному ґрунтуванні стіни перед нанесенням фарби.

“Так сумно виглядає мурал на честь загиблих медиків. Схоже, міська влада і адміністрація нашої лікарні забули про нього”, – зазначив у дописі Андрій Харук.

Нагадаємо, 18-го жовтня відбулась презентація нового патріотичного стінопису біля лікарні у Нововолинську, на якій були присутні рідні полеглих захисників. 

Згодом міський голова Борис Карпус надав відповідь, що мав розмову з директором лікарні. Олег Шипелик пообіцяв, що в стислі терміни зроблять реконструкцію муралу.

“Всі меморіали, пам’ятні дошки чи стінописи, повинні бути доглянутими. Це прояв нашої шани та вдячності Захисникам”, – йдеться у дописі міського голови.




коментарів: 5
  1. Міська влада пам‘ятає місця усіх пам‘ятних місць. Сьогодні мер кошики із квітами розвозив. Ну, звісно ж – фотосесію з штатним фотографом влаштовували. Надіюсь, що в фото не потрапили: обсипана бруківка із монументу, недопалки і пляшки (які там постійно).

  2. Я вже був писав один раз, що малюнок на військовій формі наших героїв нагадує російський, часів гібридної окупації Криму в 2014 році. Мало того – ще й телефонував до відповідальних осіб. Як до стовпів! Скажіть, коли ви бачили таку форму на українських бійцях, пане Шипелик? Нічого дивного: нова “команда змін” – і нові малюнки на вітчизняних одностроях. :)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця