<

Нововолинські шахти ввійдуть в пілотний проєкт Уряду щодо трансформації вугільних регіонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 7.07.2021 / Нововолинськ /
Перегляди
2788
/ коментарів 10

Цьогоріч планується розпочати трансформацію вугільних регіонів, для цього хочуть створити відповідний фонд із залученням міжнародних партнерів. Нововолинськ та навколишні громади включили до 5-ти пілотних проєктів.

Про це на брифінгу для ЗМІ розповів міський голова Нововолинська Борис Карпус. Зазначив, що минулого тижня був у Києві, де була зустріч із радником прем’єр-міністра Валентиною Москаленко.

Був підписаний меморандум, спільно з Литовезькою та Поромівською громадами, що передбачає щільну співпрацю у напрямку трансформації вугільних регіонів.

“Ми розуміємо, що території, де були закриті копальні, потребують уваги і економічної підтримки з боку держави. Для цього ми об’єдналися з сусідніми громадами, щоб спільно представляти інтереси перед Урядом”, – говорить Карпус.

Мають передбачити 300-400 млн гривень на території, де є вугільна промисловість. Розроблено 5 пілотних проектів, куди входить і Нововолинськ.

В рамках коштів планують підтримувати інфраструктурні проєкти, підвищувати інвестиційну привабливість, створювати нові робочі місця.

Трансформація вугільних регіонів була також закладена в економічну стратегію України. Кабмін створив координаційний центр з питань трансформації, розпочав роботу секретаріат енергетичного партнерства. 

Читайте також: Півтора року на закриття: шахту №9 «Нововолинська», яку вивели зі структури Волиньвугілля, ліквідовують




коментарів: 10
  1. На ті 300-400 млн.грн побудувати “Курчак” а ще краще сміттєпереробний або цементний завод. От і робочі місця для шахтарів 9-ї і бужанки. А по другому пілотному проєкту–робочі місця на полях: суниці, малина,помідори,картопля. А по третьому—просто освоїти (роздєрібанити) ці гроші.

  2. Не знаю як Шахтарі, а я твердо вирішив для себе в найближчий час, поїхати до Польщі на постійне проживання та працю!!!
    Місто поступово стає селом, промисловість гине, підприємства через нерентабельність постійно закриваються.
    Місто переходе з класу промислових, в міста що ледь жевріють.
    Населення міста становлять одні пенсіонери, молоді люди їдуть з Нововолинська в пошуках заробітку в Європу!
    Сенсу тут молоді лишатись я не бачу теж!
    Який би хороший не був Борис Сергійович, місто обречено.
    Хочеш добре жити, їдь до Польщі!
    Місту хана, що при Карпусу що при Сапожнікову!
    За 10 років з міста Нововолинська лишиться лиш велике село.
    Я уже вирішив для себе в найближчий час поїхати на заробітки.
    Місту хана незабаром!

  3. Нововолинське підприємство “СКАЙ” (ТОВ) уже пів року без зарплати, молоді жінки не мають за що молока дітям купити!
    І зарплати не буде й надалі!
    Це лиш один з десятки підприємст які загнулись!!!

  4. Артур, не їдь за кордон. Бо якщо ти поїдеш, а за тобою ще з десяток тисяч молодих людей, то за рахунок кого шахтарі будуть отримувати свї пенсії і регреси. А військовослужбовцям де країна буде брати гроші? А в окопі з голодним шлунком багато не вилежиш. Якщо, Артур, місто скоро перетвориться на велике село, значить справдяться нещодавні слова американського посадовця:”Україна має бути великою аграрною державою”. Ладно, вирішив їхати–їдь. “Чумайдан-вокзал-європа”–для мільйонів співвітчизників вже прозвучав цей легендарний вислів.
    P.S. Мудрі пророчі слова:”Для всього свій час…Час розкидати каміння і час каміння збирати”

      • Саш на каву заходь, і заразом остальні новини, з тусовки вашого модного бомонда, розповіси.
        Поговорим ;-)

  5. У статті відверта брехня! У програмі уряду про Нововолинськ не говориться(тільки Червоноград і Миргород).У інтерв,ю “по дорозі” для 12-го каналу карпус,на передодні жодним словом не обмовився про цю програму-отже НІЧОГО ПРО НЕЇ НЕ ЗНАВ???-“Прохфесіонали”(по його словах у цьому інтерв,ю ,що мають отримувати величезні з/п ) у міськраді просто протирають штани і юбки…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок