<

Нововолинські депутати проголосували проти передачі закладів профтехосвіти в комунальну власність без передачі видатків на їх фінансування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 11.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарі 4

Позачергова сесія Нововолинської міськради відбулася 11-го березня. Сесійне засідання, на якому були присутні 24 депутати, тривало 40 хвилин.

На позачерговій сесії обговорювали питання фінансування закладів профтехосвіти.

Рішення облради про виділення коштів не вирішить подальшої долі закладів. Коштів обласної ради, а це більш як три мільйона гривень, для двох профтехучилищ вистачить лише на два місяці. Представники влади будуть звертатися до суду про перереєстрацію училищ – таким чином вони фінансуватимуться обласним бюджетом, бо там коштів непомірно більше, ніж у міському. Працівників профтехосвіти, які були присутні на сесії (всі вони не помістилися в зал), просили зрозуміти, що не винні органи місцевого самоврядування у їх проблемах.

Загальна сума, яку треба на 2 профтехучилища за цей рік – 24 мільйони. У міськраді кажуть, що на ці витрати грошей немає.

“Навіть якщо ми все позабираємо з вільних лишків, на училища не вистачить. Так, ми зараз пропускаємо через себе обласну субвенцію, але через два тижні треба виплачувати зарплату за березень місяць. І що далі, знов мітинг?”, – відзначив заступник міського голови Андрій Сторонський.

“Не виплачується зарплата 2 з половиною місяці. Училища до цих пір перебувають у мережі обласного управління освіти. Все робиться для того, щоб зламати міста. Не можна фінансувати з 2-х бюджетів одне й те ж саме. Ми навіть якби хотіли вас профінансувати, не зможемо цього зробити. Вони (облрада) просто тупо сміються з нас. От зараз працівники сидять і чекають, хай там депутати за вас воюють. А самим подати в суд? Податки від зарплат зараховуються в об’єднану нововолинсько-іваничівську податкову інспекцію. І де ті гроші, їх не видно”, – сказав Володимир Рожелюк.

Між тим, ВПУ №1 було створене саме для міста Нововолинська, для гірничої промисловості. З 158 працівників тільки 26 – жителі Іваничівського району.

IMG_5408
IMG_5410
IMG_5334
IMG_5344
IMG_5353
IMG_5358
IMG_5364
IMG_5367
IMG_5375




коментарів: 4
  1. Ви, пане Сторонський, посади першого заступника міського голови та секретаря міськради суміщуєте незаконно. Це не допоможе вам посісти іще й третє крісло – в\о міського голови.

  2. Позиція Волинської обласної ради стосовно проблеми ПТУ. Нововолинська, Володимир-Волинського, Ковеля.
    Доки не буде державної підтримки, міста повинні скоротити капітальні видатки і спільно з областю фінансувати ПТУ.
    Вирізка з стенограми 3-ї позачергової сесії

    https://www.facebook.com/babiijchuk/videos/vb.1798762217/10204264158282976/?type=2&theater

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок