<

Нововолинська влада порушує виборче законодавство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 8.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 11

6-го жовтня в 1-й школі і 7-го жовтня у 5-й школі міста Нововолинська під час загальношкільних батьківських зборів небайдужі батьки зафіксували факт порушення виборчого законодавста Віктором Сапожніковим (діючий мер), Андрієм Сторонським (заступник мера) та Миколою Остапюком (начальник освіти). 

В 1-ій школі 6-го жовтня, на столах для реєстарції відвідувачів загальношкільних зборів знаходилися агітаційні матеріали кандидата на посаду мера Нововолинська Віктора Сапожнікова. Під час зборів директор школи надав слово Сапожнікову. Він відзвітував перед батьками про фінансування освітньої галузі та розповів, що зробив для шкіл за час перебування на посаді.

“Надіюся, що й далі буду працювати міським головою і співпрацюватиму з вами”, – підсумував кандидат.

Згідно пункту 2 статті 60 Закону України “Про місцеві вибори”:

Кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

У 5-ій школі 7-го жовтня, під час батьківських зборів дирекція надала слово для виступу Андрію Сторонському (перший номер Політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”) та Миколі Остапюку (Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, кандидат в депутати до міської ради на ТВО№2). Вони також відзвітували про зроблене в сфері освіти.  Окрім того, без краплі сорому наголосили, що освіта у Нововолинську знаходиться на найвищому рівні. Хоча 30-го вересня в Луцьку під час урочистостей до Дня вчителя Нововолинськ був чи не єдиним містом Західної Волині, яке не відзначили як прогресивне в освітній галузі.

Згідно підпункту 5 пункту 9 статті 60 Закону України “Про місцеві вибори”:

розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху;

Варто нагадати, що зарплата нововолинським вчителям досі виплачується без індексації. А освітяни мовчать про свої проблеми, так як бояться втратити робоче місце.

На батьківські збори всі вищезгадані чиновники приїхали на службовому транспорті.

У Нововолинській ТВК, що знаходиться в приміщенні міськвиконкому, про проведення заходу не було відомо. Голова комісії підтвердила, що такі дії оцінюються як порушення виборчого законодавства, проте письмової скарги на кандидатів до них не надходило.

Всю інформацію щодо порушення ми передали спостерігачам ГО “ОПОРА”.




коментарів: 11
  1. учні 4 класів 1 школи досі без ВСІХ підручників, тому що міська влада вчасно не перерахувала кошти на підручники. Думати головою треба, а не слухати шаблонні звіти.Цікаво, чи хтось запитав, коли будуть книжки?

  2. Знімати Віктора Сапожнікова із реєстрації на міського голову. Ми всі знаємо, що такими методами він діяв завжди. По церквах та молитовних будинках своїх брехливих брошурок іще не носив? Кому відомо?

    • Церкви та молитовні будинки не чипай, безбожнику!Скільки за тебе зможе проголосувати душ? Отож і воно, що тебе жаба душить.

  3. Доречі, Сапожніков, Сторонський і Остапюк є діючими державними службовцями різних рангів, які в супереч Закону “Про державну службу” займаються агітацією політичних партій. Цей факт передує зняттям кандидата з виборів та відсторонення з займаної посади з позбавленням статусу держ.службовця і скасування всіх рангів. Всіх юристів вітаю з професійним святом!

  4. Потрібно подавати в прокуратуру, міліцію і до суду. Сапожнікова потрібня зняти з перегонів за такі порушення

    • Не треба так хвилюватися,Валю!Вибори вже ось-ось!Як нововолинці, ми з вами вирішимо той буде мером! Виберемо пана Сапожнікова буде Сапожніков! Виберемо когось іншого буде інший пан! Вибори-це вищій прояв демократії! Вам треба вже забувати старі совкові радянськи звички-хтось не подобається особисто, чи там вас жаба душить, то треба “настукати” у прокуратуру чи КДБ

  5. Да, проблеми в Сапожнікова з Бугом є. На відміну від Нділо яке ніхто не читає, рейтинги бугу ростуть, а рота поки не закрив)

  6. Гість. Ти напевно не розумієш, що проблема не в виборі, а порушенні законодавства. Мені пофіг хто буде мером. Крі мене самої ніхто моє життя не покращить. А порушників треба карати

    • А ось мені на байдуже, хто буде мером мого рідного міста! Ось чому я та тисячі інших національно-свідомих містян, керуючись своїми патріотичними переконаннями будемо голосувати за пана Віктора Сапожнікова! Слава Україні!

      • Ооооо-Йо-й пусінько, національно-свідомий Штефко з комунариком Сапожніковим! Смерть Ворогам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок