<

Нововолинська громада недоотримала понад 22 млн освітньої субвенції: Мороз відповів, чому школи відправили на простій

13:06 | 29.08.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1863
/ коментарів 12

Начальник управління освіти Нововолинська Сергій Мороз розповів про готовність шкіл до нового навчального року та вимушений простій педагогів.

Він зазначив, що у січні громаді Нововолинська недодали 22,4 мільйона гривень освітньої субвенції. Зокрема, це кошти з яких виплачують заробітну плату працівникам шкіл. Педагоги, вчителі отримують зарплату саме з державного бюджету, а не міського.

Недофінансування державою могло призвести до скорочення працівників або закриття якоїсь школи. Тож щоб уникнути цього, з бюджету громади було додатково виділено 8,5 млн грн.

«Управління освіти рекомендувало простій, як вимушену міру, щоб уникнути кредиторської заборгованості та невиплати зарплати. З директорами та профспілками ми прийшли до цього рішення спільно, щоб зберегти школи та робочі місця», – сказав Мороз.

Вимушений простій тривав два тижні. Станом на 1-ше серпня виплачена вся заробітна плата, відпускні, оздоровчі працівникам шкіл і ще оздоровчі – технічним працівникам. Також на сьогодні є кошти, щоб виплатити премії до Дня вчителя.

Мороз додав, що всі заклади громади готові до початку навчального року. Напередодні комісія їх оглянула.

Довідка:

Простій – це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами. Оплата часу простою визначена у статті 113 КЗпП, якою передбачено при оплаті часу простою не з вини працівника збереження середнього заробітку або оплата з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).




коментарів: 12
  1. А скриньку відчинити просто.
    В’ячеслав Вікторович Спиридонов не став директором спортивної школи, від чого біситься і нервується. Хлопчик недалекий, продажний і підлий. Все як любить Віктор Сапожніков.

      • Славік Спіридонов багато хоче а мало вміє. Тут або вчитися, тільки не в Чорного, або спробувати усвідомити себе. Потужний родич ще не гарантія успіхів

    • У вас недостовірна інформація. Директором спортивної школи хотіла стати я, тож щось не сходиться нарахунок В’ячеслава.

      Кожний думає в міру своїх переконань і принципів.
      Якби Мороз і Карпус не порушували закон, то і вчителі не зверталися до депутата Спиридонова . А він мав сміливість і розум розібратись в ситуації.

  2. Хай Мороз збирає документи та йде на біржу. Карму ніхто не відміняв.

  3. В країні війна, а в окремих війна політична. Волонтери які працюють на свої амбіції а не на хлопців мерзенні. Спиридонов один з таких

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота