<

Нововолинськ самодостатній, розпайовану землю ніхто не забере, – Сапожніков про співробітництво з Грядівською сільрадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 27.02.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
10
/ коментарі 4

24-го лютого на сесії Нововолинської міської ради депутати проголосували за питання “Про ініціювання співробітництва між територіальними громадами міста Нововолинська та Грядівської  сільської ради Іваничівського району”.

Як повідомляють у міській раді, ініціювання співробітництва між територіальними громадами міста Нововолинська та Грядівської сільської ради Іваничівського району відбувається з метою:

  • налагодження зв’язків та співпраці,
  • забезпечення громади якісними комунальними, медичними, освітніми та адміністративними послугами,
  • поліпшення інфраструктури,
  • забезпечення потреб громади міста у вільних земельних площах для житлового та нежитлового будівництва та спільного використання земельних ресурсів.

В чому полягає співробітництво докладніше пояснив на Дні депутата заступник мера Нововолинська Олександр Громик.

“Таке бажання надійшло від Грядівської сільської ради. Ми відвідали Луцьк і прилеглі сільради, які підписали угоди до співпраці, щоб побачити, як вони співпрацюють. Під час цих зустрічей вирішили окреслити напрямки роботи.

Пропонуємо співпрацювати з радою в напрямку житлово-комунального гсподарства, а це є асфальтування дороги Ноавоволиньк-Гряди, можливе вивезення побутових відходів, надання медичних послуг мешканцям, що проживають на території Грядівської сільради у разі передачі медичної субвенції нововолинському підряду, є також земельні питання, тобто виділення мешканцям Нововолинська Грядівською сільрадою земельних ділянок”, – відзначив заступник міського голови.

Як повідомив заступник мера, на Волині є 4 міста обласного значення, жодне з них поки не скористалися законом про добровільне об’єднання громад. Він акцентував увагу на тому, що місто хоче показати, що не є поглиначем землі, тим паче у Нововолинську лікуються, народжуються жителі Гряд і прилеглих сіл, більшість людей працюють тут на підприємствах.

“Місто Нововолинськ самодостатнє. Земля, яка розпайована – її ніхто не забере”, – доповнив мер.

Віктор Сапожніков уповноважений провести відповідні дії з підготовки проектів договорів про співробітництво з територіальною громадою Грядівської сільської ради на реалізацію спільних проектів відповідно до вимог  Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Контроль за виконанням даного рішення покладений на заступника міського голови Олександра Громика та постійну планово-бюджетну депутатську комісію з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, підприємництва та впровадження нових форм господарювання.




коментарів: 4
    • Ви “госте”, завжди таким чином свого носа вмочаєте. Заберуть! Іще й як заберуть землю. Треба знати нововолинську, місцеву владну команду! Яка не хоче виконувати рішень судів та розпухла від грошей. Яка ігнорує Конституцію і закони Держави і “кладе” щось, вже давно, на територіальну громаду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця