<

Нововолинський адвокат Шостак, який з явними ознаками сп’яніння зачепив автівку та відмовився від алкотесту, уникнув відповідальності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 14.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
149
/ коментарів 13

За відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння після вчинення ДТП скерували протокол до суду на Віктора Шостака, нововолинського адвоката. Однак провадження закрили у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, 3-го січня на вулиці Шахтарській в Нововолинську трапилася ДТП. Водій на автомобілі Mazda в’їхав у припарковану автівку Dacia, проходити освідування на наявність стану сп’яніння відмовився, на що був складений протокол.

За кермом Мазди перебував нововолинський адвокат Віктор Шостак.

Як йдеться у постанові Нововолинського міського суду від 8-го квітня, в протоколі про адмінправопорушення зазначено, що 3-го січня 2019 року по вулиці Шахтарській водій керував автомобілем марки “Mazda MPV”, з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння адвокат в установленому законом порядку відмовився, вчинивши правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Окрім того, водій Мазди не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем марки “Dacia Dokker”. Внаслідок ДТП транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень. Своїми діями він вчинив правопорушення, передбачене ст.124 КУпАП.

Згідно ч.2 ст.38 КУпАП стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

На час розгляду судом даної адміністративної справи, а саме станом на 8-ме квітня 2020 року, минули строки притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Суд постановив закрити провадження про притягнення до адміністративної відповідальності Шостака за ст.124, ч.1 ст.130 КпАП України, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Посвідчення водія суд йому повернув.

До слова, дана справа вже була призначена до розгляду на 18-те лютого, про що була інформація на сайті судової влади. Та з невідомих причин, розгляд не відбувся.

[Оновлено] Адвокат на Мазді у Нововолинську зніс бампер припаркованій автівці. Проходити алкотест відмовився




коментарів: 13
    • Який фінал? Тут потрібне внутрішнє розслідування проводити відповідними органами, щодо порушення посадових обов’язків задля отримання неправомірної вигоди (адже був факт порушення закону, де чорним по білому прописано: «…відмова від проходження есту, тягне за собою відповідальність аналогічну тій, яка передбачена за керування в стані алкогольного сп’яніння.)
      Рекомендую власнику «Дачія» звертатись в НАБУ, ДБР та СБУ, та не забути про лист в міністерство юстиції з описом даних порушень!
      Пора усіх таких відправляти на відпочинок

      • Якщо такий обізнаний, порекомендуй ще звернутись з листом до лисого з Кварталу 95 ))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя