<

Нововолинські депутати відтепер голосуватимуть за допомогою планшетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 27.02.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
18
/ коментарів 6

27-го лютого на сесії Нововолинської міської ради депутати голосували за допомогою планшетів. Вартість нової системи склала 220 тисяч гривень.

Нагадаємо, 14-го листопада 2019-го року, система електронного голосування дала збій, міською владою було прийняте рішення закупити нову систему для голосування.

Вартість системи склала 100 тисяч гривень, у 120 тисяч гривень обійшлося програмне забезпечення.

Депутати будуть голосувати та користуватися планшетами, замість друкованих проєктів рішень. Всі документи обранці громади можуть бачити в онлайн режимі на екрані гаджету.

У міськраді сподіваються, що голосування в електронному режимі дозволить зменшити паперовий документообіг, спростити процедуру та забезпечити прозорість.

Планшети не мають доступу до інтернету, а для реєстрації в системі у кожного депутата є персональний логін та пароль. Підсумки голосування виводяться на центральне табло.

Недоліком системи можна назвати те, що не всім депутатам одразу вдається легко освоїти особливості роботи з сенсорним планшетом. Міський голова зазначив, що це питання часу і потрібно звикнути до нової системи підрахунку голосів.

На випадок технічних проблем на сесії передбачили можливість голосування в “ручному режимі”.




коментарів: 6
  1. І за які така проєкти Віктора Борисовича нововолинські депутати голосуватимуть у цифровому режимі? Відповідь: А за такі, за котрі він скаже. :))

  2. Система для голосування сертифікована, чи можна відразу ж оскаржити всі рішення сільради у суді? Всі вулиці Нововолинська заасфальтовані, чи й надалі гроші громади будуть викидатися на вітер?

  3. Ого не припухли такі планети купувати. Вони не є дешеві. Та і їм для голосування попростіші пішли б

  4. Леново, дєшовка як завжди відмили бабки, грьобані рішали на чолі з сапогом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця