<

Нововолинська клініка «Здорова сім’я» розширює можливості: аналізи на місці, електромобіль для пацієнтів та унікальне лікування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:39 | 27.09.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
4025
/ коментарі 4

Приватна клініка у Нововолинську «Здорова сім’я» працює 5-й рік. Нещодавно медичний центр закупив свою міні-лабораторію для проведення аналізів, а пацієнти з Львівської області отримали можливість безплатного проїзду на фізіотерапевтичні процедури електромобілем. Також в «Здоровій сім’ї» є унікальна технологія лікування суглобів, на яку приїздять з різних регіонів країни та приймає дитячий кардіолог зі Львова.

Директор медичного центру Сергій Крижановський запевняє, що клініка завжди прагне покращити рівень надання послуг та слідкує за основними тенденціями у сфері медицини: закуповують нове обладнання, впроваджують сучасні методи лікування та зручні послуги для пацієнтів.

Медичний центр працює чотири з половиною роки, приймає біля 20-ти тисяч пацієнтів у рік. Близько 20-ти лікарів працює в «Здоровій сім’ї». Консультації та лікування проводять як штатні спеціалісти, так і запрошені на неповну зайнятість. Свій персонал керівництво постійно відправляє на різноманітні тренінги та курси підвищення кваліфікації.

Завдяки «Здоровій сім’ї» розвивається економіка міста, адже залучаються інвестиції в Нововолинськ навіть з інших областей, адже більше 30% пацієнтів клініки – мешканці Львівської області.

За час існування в клініці відбулися кардинальні зміни, постійно оновлюється матеріально-технічна база.

Власна лабораторія, яка може надати лікарю відповіді на запитання за декілька хвилин 

Раніше для здачі будь-яких аналізів пацієнта направляли до приватних лабораторій. Та влітку цього року така можливість з’явилася безпосередньо в клініці. Для прикладу, людина прийшла на прийом і потрібно загальний аналіз крові та сечі, який допоможе лікарю одразу побачити всю картину, яким є стан справ в організмі пацієнта. Тепер його можна зробити на місці.

Окрім базових аналізів крові та сечі, відразу можна зробити швидкі тести, які можуть, наприклад, показати наявність інфекції, а відтак підказати спосіб лікування.

Якщо потрібно складні аналізи, матеріали для досліджень направляють в Луцьк до партнерської приватної лабораторії.

Безплатна доставка пацієнтів на фізіотерапевтичні процедури з Сокаля та Червонограда електромобілем

Як уже зазначалося, більше 30% пацієнтів – з Львівської області. Як зазначає директор клініки, існує проблема проїзду пацієнтів.

“Погана логістика – відсутність рейсів, зруйновані дороги, особливо це стосується Сокальського району, спонукали нас придбати електромобіль з високою потужністю, щоб безплатно возити пацієнтів на фізіотерапевтичні процедури. Курс лікування становить 10 днів, а жителі Червонограда, Сокаля та інших населених пунктів району, не мають змоги щодня їздити, бо це і дорого і незручно через відсутність рейсів. Будемо два рази на день доставляти пацієнтів. Виходить, що до клініки щодня зможуть приїхати 8 людей. Якщо є вільне місце в електрокарі, то можна буде забрати й на обстеження“, – зазначає Крижановський.

Клініка долучилася до медичної реформи та системи «обери свого лікаря»

Приватна клініка «Здорова сім’я» долучилася до загальноукраїнської системи «обери свого лікаря». Щоправда, на сьогодні укладено 70 пробних декларацій з сімейними лікарями центру, поки що чекають відповіді від Національної агенції здоров’я України щодо налагодження системи.

Клініка пройшла акредитацію, щоб пацієнти, які уклали декларації, мали змогу отримати безкоштовні консультації з сервісом приватної структури.

Що таке сервіс приватної структури?

“Це швидкість, наявність обстежень, яких немає у державній лікарні, а таким чином – доступ до різноманітних технологій лікування, можливість пріоритетності додаткових обстежень на сучасному діагностичному обладнанні”, – відповідає директор медичного центру.

Можливості, які відкриває для своїх пацієнтів «Здорова сім’я»

Клініка має три сучасні апарати для ультразвукової діагностики, апарат магнітно-резонансної томографії, унікальне ендоскопічне обстеження кишківника та бронхів, реабілітаційний зал з багатофункціональною фізіотерапією для лікування без медичних препаратів та відновлення пацієнтів після інсульту та травм.

Також у медичний центр з різних куточків України приїздять на лікування суглобів за технологією PRP (плазмотерапія) та на консультації до дитячого кардіолога. Окрім того, «Здорова сім’я» вважає ваговим внеском в роботу клініки – запровадження дієтології. 

Технологія PRP для лікування суглобів передбачає введення ін’єкцій в суглоб. Це допомагає зняти біль, запалення, набряк, а також відновлює зруйновані хрящові тканини. Через кілька сеансів у пацієнтів збільшується рухливість суглобів, зменшується больовий синдром, активізуються відновлювальні процеси. На лікування їдуть не лише зі всієї Волинської області, а й з Львівської, Рівненської, Житомирської.

“Люди побачили результат та радять іншим, та й ми бачимо, що дієво. Буває не встигаємо приймати ту кількість людей, які хочуть”, – зазначає Крижавновський.

Активно впровадили дієтологію. Лікар-дієтолог допомагає не просто схуднути, адже зайва вага часто породжує різноманітні паталогії. Дієтологія – це не просто схуднення для молодих дівчат. В клініку звертаються і люди старшого покоління, у яких зайва вага викликає захворювання. Під час лікування у пацієнтів зменшується болі хребта та суглобів та кількість хвороб.

У «Здоровій сім’ї» веде прийом одна з кращих спеціалістів – дитячий кардіолог зі Львова. 

Ольга Пастернак – спеціаліст УЗД, дитячий кардіолог, яка працює в дитячому кардіохірургічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні. Вона виявляє вади розвитку і чітко знає, що лікувати та як. Визначає чи потрібно просто наглядати за певними відхиленнями чи робити операцію.

Раніше необхідно було їхати за консультаціями до Львова, а тепер прийом Ольга Пастернак веде і в Нововолинську. На початку в клініці проводили одну консультацію в два тижні-місяць, а зараз – практично щотижня. На обстеження до дитячого кардіолога приходять місцеві мешканці та приїздять з Іваничівського та Володимир-Волинського району. Були пацієнти і з Луцька, Ковеля, Турійського та Горохівського району.

Чому саме в «Здорову сім’ю», а не до Луцька чи Львова, чому дехто критично відноситься до клініки та чи співпрацює вона з міською державною медустановою

“Всі лікарі України вчаться в однакових вузах. Базова освіта у всіх однакова. Все залежить від певних умов: соціальних, від бажання (а бажання часто з’являється тоді, коли є умови), конкуренція та “світло в кінці тунелю”, коли лікар бачить успіхи у лікуванні пацієнтів”,  – відповідає директор медичного центру.

Як каже Крижановський, більшість державних коштів, спрямованих на медицину, зконцентровується на областях.  Маленьке місто не порівняти з Луцьком, де більша кількість людей і більша кількість лікарів та коштів, які до них надходять. Також все залежить від інтелекту людини та умов праці. В приватній лікарні медик розуміє свою відповідальність.

“Навіть якщо державна лікарня закупить все те, що є в нас, то вона на даний момент все-одно не зможе створити таких умов як для медперсоналу, так і пацієнта. У нашій команди немає таких лікарів, що не хочуть працювати. Та й навіть є спеціалісти з того ж Луцька.

А критично відносяться ті, в кого бажання не співпадає з можливостями та з очікуваннями. Люди критикують. Вони не до кінця готові розуміти, що за крутий сервіс потрібно платити. Очікують більшого, але дешево або безкоштовно”, – зазначає Крижановський.

Директор клініки розповідає про відносини з місцевою державною медициною:

“Ми не можемо не дружити, бо в нас одна місія – зробити людей здоровими. Та скажу по правді, дехто із вищих в лікарні не до кінця розуміє, що приватна та державна медицина повинна співпрацювати. Просять лікарів у певні структури платні направляти, а в певні – ні, незважаючи на те, чого справді потребує пацієнт. Для когось, на жаль, створені сприятливіші умови”.

Медичний центр «Здорова сім’я» знаходиться за адресою: місто Нововолинськ, вулиця Луцька, 19-Б. У майбутньому в клініки ще багато планів. Вона буде розширюватися, щоб мати можливість надавати пацієнтам ще більше різноманітних медичних послуг. Та про зміни, які чекають, поговоримо згодом.

Для додаткової інформації та запису звертайтеся за телефонами 067 384 76 78063 057 42 09.

В медичному центрі є власний call-центр. Двоє дівчат щодня приймають близько 400 дзвінків. Стільки ж здійснюють і самі. Вони записують пацієнтів на консультації, обстеження, а також нагадують про записи та повідомляють що необхідно для проходження тої чи іншої діагностики.




коментарів: 4
  1. Я задоволена на всі сто….персонал ввічливий. І ти приходиш і до тебе відносяться з повагою, а не так як у лікарні. Ходжу сама і з дітьми.

  2. Сергій Крижановський лікар від бога. Усім рекомендую звертатися у центр Здорова сім’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа