<

Нововолинець Денис Грищук змагатиметься у фіналі Нацвідбору Дитячого Євробачення-2023

13:10 | 25.07.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1502
/ Коментарі відсутні

24-го липня Суспільне Мовлення оголосило імена фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2023». Пʼятірку найсильніших обрали за результатом прослуховування десяти учасників лонгліста. Серед фіналістів співак із Нововолинська Денис Грищук.

Про це повідомляє Суспільне.

Музична продюсерка Нацвідбору Світлана Тараборова зазначила, що обрати пʼятірку фіналістів було складно.

«Хотілося залишити всіх! Наша пʼятірка вийшла по-справжньому різноманітною та сильною. Моя думка: будь-хто з цієї пʼятірки якісно, круто та професійно представить Україну на «Дитячому Євробаченні». Я вболіваю за кожного!», – сказала Тарабарова.

До прослуховування учасників лонгліста Суспільне вперше долучило експертну раду, до якої увійшли представники сучасної музичної індустрії: співаки DEMCHUKKHAYAT та піаніст і композитор Євген Хмара.

12-річний Денис Грищук родом з Нововолинська, проте тимчасово проживає в польському Любліні. Каже, що його суперсила в тому, що він тверезо та реалістично дивиться на події, не ідеалізуючи їх. Переконаний: щоб чогось досягти – потрібно багато працювати.

Юний співак мріє у майбутньому зібрати стадіон: «Хочу, щоб мій концерт відбувся в мирній Україні, сюди приїхали шанувальники зі всього світу і захопилися країною так само, як і я».

Крім того, до фіналу потрапили: гурт 3ʼbeauties з Луцька, POLINA BABIY з Одеси, Анастасія Бєлібова з Миколаєва та Анастасія Димид із села Гошів Івано-Франківської області.

Фінал нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» відбудеться в жовтні у форматі онлайн-концерту. Як і минулого року, до вибору долучаться три члени журі. Склад журі фіналу визначать українці шляхом онлайн-голосування.

Дитячий пісенний конкурс «Євробачення 2023» пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться 26-го листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Минулого року представниця України Злата Дзюнька посіла дев’яте місце на «Дитячому Євробаченні 2022» в Єревані з піснею «Незламна».

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення» з 2006 року. Відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею «Небо» у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок