<

Не обмежувати мешканців зареєстрованих на прикордонних з ЄС територіях: депутати Нововолинська звернулися до Уряду

14:07 | 29.05.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1115
/ Коментарі відсутні

29-го травня на сесії Нововолинської міської ради депутати звернулися до президента, голови ВР та прем’єр-міністра, щоб удосконалити напрацювання та переглянути критерії обмежень і не встановлювати їх щодо жителів, які зареєстровані та проживають на прикордонних з Європейським Союзом територіях.

Нагадаємо, в Україні встановили спеціальний прикордонний режим, який передбачає, що для перебування в прикордонній смузі (5 км від лінії державного кордону) потрібно мати спеціальний дозвіл органу ДПСУ.

Текст звернення:

“Ми, депутати Нововолинської міської ради, враховуючи інтереси жителів Нововолинської міської територіальної громади та проаналізувавши зміни, внесені  Постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2023 року № 1292 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 “Про прикордонний режим”» висловлюємо свою незгоду та не підтримуємо її впровадження.

Прийняття постанови № 1292 від 07.12.2023 року, якою встановлено спеціальний прикордонний режим та заборона вільного в’їзду, перебування, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону по всій лінії кордону України є непродуманим і недосконалим кроком, що негативно позначиться на житті і веденні господарської діяльності жителів Нововолинської міської територіальної громади.

Ми розуміємо, що під час військового стану обмеження необхідні на ділянці державного кордону з росією та Республікою Білорусь. 

Разом з тим вважаємо, що кордон з Європейським Союзом не може на сьогодні становити загрозу, а введені обмеження порушують права людей, які є місцевими жителями та постійно проживають на територіях прилеглих до кордону з Європейським союзом. Зазначені обмеження є, по – суті, поверненням до репресивної совєтської системи та перетворення населених пунктів, які розташовані біля кордону на «режимні об’єкти» та нівелює європейські демократичні цінності.

З огляду на вищевикладене, звертаємось до усіх компетентних органів удосконалити напрацювання та переглянути критерії обмежень і не встановлювати їх по відношенню до жителів, які зареєстровані та проживають на прикордонних з Європейським Союзом територіях”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця