<

Найбільше в області: в Нововолинську виявили 20,5% випадків стафілококу в кухарів освітніх закладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 10.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1267
/ Коментарі відсутні

На Волині завершили проведення раптових перевірок серед працівників їдалень у дитячих садочках та школах. Найбільше випадків золотистого стафілококу в кухарів освітніх закладів виявили в Нововолинську (20,5 %), колишніх Камінь-Каширському (19,8 %), Луцькому (17, 3 %) та Горохівському районах (16,2 %).

Перевірки та лабораторні обстеження на наявність золотистого стафілококу тривали впродовж двох місяців, – повідомили на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Усього на Волині обстежили кухарів у 335 закладах освіти. Серед більш як тисячі працівників їдалень золотистий стафілокок виявили у 87 осіб, це 8,7 % від загальної кількості обстежених.

Працівників, у котрих виявили інфекцію, відсторонили від роботи на час лікування та до одужання й повторного обстеження.

Золотистий стафілокок є патогенним мікроорганізмом, тобто таким, що здатний порушувати життєдіяльність клітин організму і руйнує його тканини.

Потрапляючи на шкіру, в ніс або рот, або у внутрішні органи людини, він викликає низку захворювань. Золотистий стафілокок одна з бактерій, які відносять до антибіотикорезистентних: штами золотистого стафілокока стійкі до лікування антибіотиками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок