<

На шахті «Бужанська» відкрили нову лаву: як працює копальня

17:18 | 31.07.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1705
/ коментарі 3

Вперше з 2019-го року на шахті «Бужанській» відкрили нову лаву. Це стало можливим завдяки інвестору, який вклав 27 мільйонів гривень.

Про це розповіли на ютуб каналі «Енергетична Україна».

А для шахтаря лава – це годувальниця. Він же заробляє в ній гроші, приносить додому, в сімʼю, заробітну плату», – говорить Олександр Назарук, директор шахти «Бужанська».

Саме тому, на шахті «Бужанська», настрій гірників – на підйомі. Вже кілька тижнів ідуть на роботу з натхненням: «Нова лава! Вугілля, зарплати!».

Хоча ще два роки тому вони не знали, як їм жити та годувати родини далі. Адже це підприємство готували до закриття, і понад 300 шахтарів залишилися би без роботи.

Після зміни керівництва знайшовся інвестор, який вклав в обладнання для запуску лави 27 мільйонів гривень.

За словами Миколи Шикера, генерального директора ДП «Волиньвугілля», життя шахти подовжено на кілька років. І у планах, зробити підприємство – рентабельним.

Запаси нової лави – 46 тисяч тон, це чисте вугілля з малою зольністю, зола до 23%, каже начальник видобувної дільниці. Також згодом хочуть відкрити ще одну лаву.

Як працює зараз шахта, ексклюзивні кадри зсередини, – у відео:

Читайте також:

Важкі умови праці та постійна небезпека: напередодні свята гірників БУГ дослідив шахту №9 «Нововолинська» зсередини.




коментарів: 3
      • Судитись, с толковим адвокатом. А тут подсунули “козу”…. вiдповiдача неправiльно написала, то що знею робити? договорняк, Вася!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок