<

На обласних змаганнях двох рятувальників з Нововолинська визнали кращими у порятунку людей з палаючого приміщення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 25.06.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
824
/ Коментарі відсутні

25-го червня у Луцьку відбулись змагання на звання кращої ланки газодимозахисної служби серед державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС у Волинській області. Двох бійців ДСНС з Нововолинська, Валерія Матіюка та Едуарда Сарапіна, визнали кращими у вправі «Рятування потерпілого в тандемі».

Рятувальники в апаратах на стисненому повітрі та в повному бойовому спорядженні підіймались по висувній драбині у вікно 3-о поверху, витягували пожежний рукав вагою 19 кг, спускались на землю і молотом виконував вправу молотом на снаряді, що імітує розбивання перешкод під час реальної пожежі, – пише Волинь.

Після цього учасник передає естафету і 2-й учасник мчить до пожежного автомобіля на відстані 42,6м, бере рукавну лінію з водою, проходить через спеціальні ворота і влучає у ціль водяним струменем. У завершення учасник проводить евакуацію манекену, що імітує потерпілого і завершує вправу.

У теплодимокамері рятувальники в складі ланки газодимозахисної служби в апаратах на стисненому повітрі продемонстрували своє вміння орієнтуватись в задимленому середовищі з високою температурою, проводити пошук потерпілого або вибухонебезпечного газового балону та здійснити його евакуацію на свіже повітря.

Участь у змаганнях брали 80 рятувальників підрозділів служби 101 Волині, вони продемонстрували високі результати в подоланні вправ на спорткомплексі та в теплодимокамері.

В підсумку, перемогу у вправі «Рятування потерпілого в тандемі» здобули рятувальники ДПРЧ-5 м.Нововолинськ Валерій Матіюк та Єдуард Сарапін, 2 місце – у рятувальників 14-ї ДПРЧ смт Ратне у складі Андрія Мазурика та Тараса Долінко, 3-є місце посів тандем рятувальників 2-ї ДПРЧ м.Луцька Сергія Матвіюка та Віктор Бортника.

Загальнокомандну перемогу здобули рятувальники 2-ї ДПРЧ м. Луцька, друге місце – рятувальники 19-ї ДПРЧ м. Ковеля, бронзовими призерами стали рятувальники 25-ї ДПРЧ м. Луцька.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок