<

Монополію ДТЕК в Україні не визнали, проте взимку залежність від компанії Ахметова зростає в рази – Андрій Герус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 29.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
305
/ коментарі 3

Антимонопольний комітет вже визнав компанію «ДТЕК» монополістом на Бурштинському енергоострові (Закарпатська область, частина Івано-Франківської і частина Львівської). Якщо ж говорити про іншу об’єднану енергетичну систему, то ситуація залежить від сезону і від того, хто скільки виробляє, розповів БУГу Андрій Герус.

Якщо влітку в країні зазвичай висока генерація сонячних електростанцій, то взимку споживання зростає і це покривається саме вугільними електростанціями. Компанія «ДТЕК» володіє близько 70% вугільних ТЕС і 80% видобутку вугілля в Україні. Більшість вугілля виробляється саме приватними шахтами.

“Та електроенергія, яка йде від вугілних ТЕС – це ДТЕК, але є ще Енергоатом, Укргідроенерго та інші підприємства. Особлива залежність від підприємсв ДТЕК взимку, коли зростає споживанння. Тому з цим є певна проблема. Треба слікувати, щоб взимку було вугілля на складах ТЕС, бо ми чуємо, які проблеми там виникають.

Є також проблема з зеленою енергетикою. Там також найбільша доля належить ДТЕК, але не всіх сегментах ця компанія є монополістом. На бурштинському енергоострові – так”.

Як зазначив Герус, Волиньобленерго не має відношення до компанції ДТЕК і Волиньгаз також. На Волині компанія «ДТЕК» не працює, але енергія її виробництва споживається по всій Україні.




коментарів: 3
  1. ну а шо не так ? людина побудувала TEC, шахти, і тепер може вертіти на х$ю всю країну.. молодець, заслужив… чи я не в курси ? працюйте, і ви теж досягнете, хе-хе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця