<

Міністр МВС нагородив двох рятувальників з Нововолинська, які взимку витягнули дітей, що тонули на кар’єрі

15:35 | 21.09.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
665
/ 1 коментар

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко 21-го вересня у Києві нагородив Почесною грамотою Верховної Ради України ДСНСівців з Нововолинська, які взимку врятували двох діток.

До Дня рятівника Міністр МВС нагородив 84 рятувальників, серед яких командир відділення Ігор Сарай та пожежний-рятувальник 5 ДПРЧ м. Нововолинськ Юрій Бричук. Мужні працівники ДСНС взимку врятували двох хлопчиків, котрі ледве не потонули на місцевому кар`єрі.

Нагадаємо, що 3-го січня у Нововолинську на кар’єрі поблизу 5-го мікрорайону діти провалились під лід. Усіх трьох дітей рятувальникам вдалося дістати з води. На жаль, попри реанімаційні заходи, один з хлопців помер.

“Я не раз бачив, як ви важко працюєте. Ви запобігаєте тому, щоб не сталася біда в чиїйсь родині, в громаді, усій країні.
За 18 місяців повномасштабної війни ви врятували тисячі життів, ризикуючи своїми”, – зазначив Ігор Клименко під час нагородження рятувальників, йдеться в дописі ДСНС України.

Трагічна подія на місцевому кар’єрі: що трапилось?

Трьох дітей у воді помітив перехожий, який викликав рятувальників. На місце одразу приїхали екстрені служби.

Нововолинські рятувальники 5 ДПРЧ поповзом по кризі дістались до одного з хлопчиків, подали йому штурмову драбину. Дитина вхопилась за драбину, але крига провалилась і двоє рятувальників також опинились у холодній воді. Працівники ДСНС витягнули своїх колег з води на берег мотузкою з рятувальним кругом.

Дитина у крижаній воді трималась за драбину і дочекалась на допомогу. Рятувальники знову дістались до неї уже майже вплав, ламаючи кригу. Обхопивши хлопчика та тримаючись за рятувальний круг, ДСНСник тримав дитину, а його колеги витягнули їх обох на берег.

Для порятунку другого хлопчика рятувальники по льоду йшли спочатку поповзом, а коли лід провалювався, то діставались вплав. До третього хлопчика вдалось допливти тільки човном, так, як лід в багатьох місцях уже був поломаний.

Фахівцям ДСНС стало зле уже на березі, Ігор Сарай був госпіталізований із загальним переохолодженням, а Юрій Бричук, окрім переохолодження, травмував уламками криги руки й вибив передні зуби. Нині життя співробітників ДСНС поза небезпекою.

Працівниками екстреної медичної допомоги було доставлено двох дітей, віком 10 та 11 років, в критичному стані з одиничними вдихами й без серцевої діяльності. Негайно було розпочато реанімаційні заходи.

Дві бригади медиків чотири години безперервно проводячи непрямий масаж серця та реанімаційні заходи, боролися за життя двох хлопчиків. В молодшого, якому лише 10 років, реанімаційні заходи тривали понад три години, а у 11-річного хлопчика – більш як чотири години проводили безперервний масаж серця.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота