<

Мешканку Нововолинська ошукали на понад 53 тис. гривень, пропонуючи онлайн-заробіток: поліція застерігає про новий вид шахрайств

13:04 | 7.11.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
545
/ Коментарі відсутні

Жительку Нововолинська ошукали шахраї на суму 53 тис. гривень, пропонуючи онлайн-заробіток на сайтах. Робота полягала у проставлянні «лайків».

Шахрай через телеграм-чат запропонував жінці «заробіток», їй необхідно було вподобати дописи та купили товари на сайтах «ОЛХ» та «Амазон». Жінка переказала шахраю понад 53 тис. гривень. Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ч.1 ст. 190 ККУ.

До нововолинських поліцейських також звернулась ще одна жінка, котру ошукали на суму 2 тис. гривень під приводом онлайн-заробітку. У телеграм-каналі потерпілій запропонували «роботу», що полягала у розкрутці сторінок, фіктивних покупок товару та інше.

Шахрай заволодів коштами у сумі 2 тис. гривень, які жінка самостійно переказала на невідому банківську карту під приводом здійснення покупки з подальшим поверненням коштів назад.

Працівники Нововолинського відділення поліції №1 застерігають мешканців Володимирського району бути обачними та не потрапляти на «гачок» шахраїв:

  • Перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях;
  • також будьте обережними із підозрілими посиланнями: перед тим, як натиснути на лінк, запропонований через смс, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах, проконсультуйтеся за телефонними «гарячими лініями» або у банківських установах;
  • якщо вам надходить повідомлення від рідних чи знайомих з посиланням про отримання грошових коштів, не поспішайте переходити за посиланням, краще перетелефонуйте та запитайте, чи така інформація відповідає дійсності.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок