<

Мешканці мікрорайону Шахтарського у Нововолинську заборгували за воду понад 1,2 мільйона гривень

13:08 | 21.11.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1156
/ коментарів 6

Мешканці мікрорайону Шахтарського в Нововолинську заборгували водоканалу понад 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомило КП «Нововолинськводоканал» у фейсбуці.

За даними абонентського відділу, саме мікрорайон Шахтарський очолив «трійку» вулиць у Нововолинську, мешканці яких найбільше заборгували за водопостачання та водовідведення.

Всього тут нараховується 117 абонентів-боржників. При чому в деяких будинках є по 6-8 споживачів, котрі заборгували в середньому по 5 тис. гривень. Однак є мешканці з боргами за воду в 20 – 70 тисяч.

«При цьому ці абоненти чомусь не відмовляються від послуг водоканалу. Навіть – більше! Щойно виникають проблеми з водопостачанням чи водовідведенням, одразу телефонують до диспетчера, пишуть повчальні коментарі в соціальних мережах, що і як потрібно замінити у водопровідних мережах», – зазначають у дописі.

Звідки ж комунальному підприємству взяти кошти на такі вкрай важливі для міста роботи? Перш за все – з ваших платежів за воду.

«Працівники Нововолинськводоканалу постійно звертаються до боржників із проханням розрахуватися за послуги, пропонують укласти договори про реструктуризацію боргу. І що ви думали? Із 117 боржників мікрорайона Шахтарський лише 6 абонентів оформили такий договір, – зауважує начальник абонентського відділу КП «Нововолинськводоканал» НМР Ольга Миколайчук. «Дехто з початком повномасштабного вторгнення свідомо перестав платити, сподіваючись, що війна все спише. Ні – не спише! Задарма ніхто не дозволить користуватися водою».

Наразі по злісних абонентах-боржниках Шахтарського мікрорайону КП «Нововолинськводоканал» направив 33 заяви про видачу судового наказу про стягнення боргу загальною сумою понад півмільйона гривень.

Друге місце в рейтингу боржників за воду мають споживачі по вул. Героїв ЗСУ: 64 абонента заборгували понад 744 тис. грн. Із них лише троє уклали договір реструктуризації. На цій вулиці можна виділити два будинки, мешканці яких разом заборгували більше 260 тис. грн. По боржниках із вул. Героїв ЗСУ водоканал уже направив 23 заяви про видачу судового наказу про стягнення боргу на суму 164 тис. грн.

На 15-ому мікрорайоні нараховується 66 великих боржників із загальною сумою боргу на майже 738 тис. грн. Із них лише четверо реструктуризували свої борги за водопостачання та водовідведення. По 26 абонентах направлені заяви про видачу судового наказу про стягнення боргу загальною сумою майже 387 тис. грн.

Погасіть борги за спожиті послуги. Якщо ви перебуваєте у скрутному фінансовому становищі, реструктуризуйте свій борг. Інакше: після рішення суду виконавча служба відкриває провадження та вчиняє низку заходів для примусового виконання рішення, зокрема – арешт коштів боржників на рахунках у банках.

«Після закінчення війни до боржників вживатимуться більш жорсткі заходи: відключення абонентів від водопостачання та каналізаційної мережі, нарахування пені за подальші прострочені платежі. Не чекайте останнього дня!», – наголосили в водоканалі.

Уточнити суму заборгованості абоненти КП «Нововолинськводоканал» можуть за телефонами: +380 (3344) 2-48-19, +380 (67) 3320522.

Також відстежити інформацію про стан рахунку та заборгованість можна в Особистому кабінеті на сайті https://www.nowowod.com.ua/.
КП «Нововолинськводоканал» НМР




коментарів: 6
  1. не дивно . Певно в їхньому озері вода і то кращої якості аніж в тих старих трухлявих з 50х років трубах ..

  2. вже освоїли кошти Євросоюзу чиста вода а вода не чиста свій штат скорочуйте може тоді тариф менший стане і люди будуть платити чи як.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок