<

Мер Нововолинська розповів про поїздку в Одесу: як пройшов муніципальний форум

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 30.07.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
1306
/ коментарі 4

Міський голова Нововолинська Борис Карпус відвідав XVI український муніципальний форум за підтримки Асоціації міст України, що проходив в Одесі. Він не лише сфотографувався з Кличком, а й обговорив втілення проєктів для громади.

На пресконференції для ЗМІ 30-го липня голова громади розповів, що зранку повернувся з Одеси. На форумі можна було почерпнути багато цінної інформації або домовитися про різні зустрічі, говорить мер. На заході було близько 500-ти учасників, серед яких голови громад, народні депутати, члени уряду, представники уряду Німеччини. І зокрема голова Асоціації міст України Віталій Кличко і голова ВРУ Дмитро Разумков.

Карпус розповів, що міста України матимуть змогу брати кредит у Світового банку на довгі строки і без відсотків або з малою ставкою. Міністерство регіонального розвитку в межах 300 млн гривень співпрацюватиме з громадами.

Нововолинськ також зможе потрапити у проєкт “Чиста вода”

“Уряд готується до великого проекту “Чиста вода”. Нововолинськ уже має проєктно-кошторисну документацію на 70 млн гривень щодо будівництва двох станцій знезалізнення. І ми можемо потрапити в проєкт Кабміну. Вода міста – з високим індексом вмісту заліза, тому вона агресивна. З появою станцій знезалізнення вода стане ще чистішою”, – розповів міський голова.

На форумі говорили і про підтримку ОСББ. Фонд енергоефективності повідомив, що в цьому і наступному році усі будинки, які потраплять у перелік для співпраці, отримають до 65% співфінансування в напрямку термомодернізації (встановлення індивідуального теплового пункту, заміна вікон, утеплення фасаду та даху тощо).

Місто також може отримати співфінансування на інші проєкти термомодернізації.

“Нововолинськ потрапляє в перелік 11 міст, яким німецька установа GIZ надає право прийняти участь в конкурсі з енергозбереження та отримати до 100 тис євро співфінансування. Проводимо наради та зустрічі, щоб запропонувати кілька варіантів утеплення фасадів бюджетних установ: наприклад, на садок №6 уже готова документація”, – зазначив Карпус.




коментарів: 4
  1. Ще раз наголошую: Асоціація Міст України не є державною ор-цією, а громадською. Чому з нею всі так панькаються? Скільки теди вперли коштів платникаів податків Ново(ВОР)волинсьна?

    • Ну і дурневі зрозуміло, що як би за СВОЇ кошти, то їм взагалі на фіг той XVI український муніципальний форум за підтримки Асоціації міст України, що проходив в Одесі, разом з Кличком, так on inclusive за кошти Громади.

  2. Борисе, ну навіщо такими повідомленнями як поїздка до Одеси, ти сам провокуєш таких коментаторів як я та інших. Відвідав той форум та чорт з ним. Навіщо про це оглашать на всю колокольню? Результати де? А їх немає. “У нас є шанс, можемо кудись потрапити, можемо отримати якісь проєкти….” Де конкретні результати твоєї поїздки? Їх немає!!! Обіцянки, обіцянки, обіцянки… А як були ями на дорозі напроти “Вопака”, так вони і залишились. Ти подивись, на що перетворилось озеро на пятаку, скільки сміття на так званому пляжі!!! Невже ти віриш, що цими проєєєєєєктами і далі будеш “кормити” простих нововолинців? Від тебе люди чекають конкретних результатів роботи як мера міста, а не селфі з боксерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер