<

“Мені в соцслужбі дорікнули, що я використовую інвалідність дитини в своїх цілях!”, – жителька Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 15.12.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
26
/ коментарів 15

Мама дитини-інваліда Оксана Чабан з Нововолинська шокована відношенням працівників Управління праці та соціального захисту населення до громадян. Саме в цій установі їй дорікнули про те, що користується інвалідністю дитини у своїх цілях.

Про це нововолинянка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

“Сьогодні ходила в соцслужбу м. Нововолинська, переоформлюю субсидію. Вийшла зла, знервована. Те що мені сказав в лице СОЦІАЛЬНИЙ працівник до цих пір не вкладається в голову! Коротко: зайшла в 109 кабінет, пані з темним волосям, в окулярах пояснила, що мені треба переоформити субсидію, автоматично вона продовжитися не може, бо в будинковій книзі були зміни. Я ЗАПИТАЛА, чи може вплинути на автоматичне переоформлення(щоб не гаяти часу та нервів) те, що я мама дитини з інвалідністю? Тому що знаю, що згідно закону я і так маю пільги для доці, сплачуючи тільки 50% кварплати!Відповідь СОЦПРАЦІВНИКА: “Я теж маю дитину інваліда, але я це не афішую і не використовую, пишіть заяву!”(та ще й зверхнім тоном). Мені як хтось, вибачте, дав по морді.

Мені в соцслужбі дорікнули, що я використовую інвалідність дитини в своїх цілях!!!!!! Звичайно, я це не проковтнула, вийшла обурена, зла! Пішла до начальниці в 110 кабінет – її не було на робочому місці. Сказали почекати, вона вийшла.Чекати довго не могла, бо мусила бігти по справах! Прийшла додому, сиджу пишу і реву! Хто мене знає, той знає, що означає для мене інвалідність моєї дитини. Ми взагалі її оформляти не хотіли, щоб не ставити тавро на дитині, мене вмовили лікарі! А сьогодні пані з 109 кабінету знов мені цвях глибше в душу вбила! Це принизливо та обурливо! А тільки позавчора Гройсман та Порошенко щось там підписували про толерантне відношення до людей з інвалідністю! Я рахую, що в соціальних службах такі люди з такими поняттями працювати не мають права!”.




коментарів: 15
  1. Негайно оприлюднити Прізвище знахабнілої працівниці соціальної служби. Нехай народ знає в обличчя своїх горе-героїв та при зустрічі плюне в морду.

  2. Я також там мала проблеми! Мало того що прийом громадян 2 дні з 5 робочих! Мало того що у ці дні черги довжиною з китайську стіну( примітка: черга із людей хворих!!) Так там ще і Відношення жахливе!
    Минулого року моя дитина важко захворіла. Через 2 місяці, коли лікарі згідно законодавства!! Офіційно дали усі папери для оформлення статусу інваліда дитинства дана служба відмовилася приймати іх від мого чоловіка, мотивуючи тим, що подавати маю я особисто! Те що дитина хвора, бореться за життя у обласній лікарні і я- мама цілодобово знаходжуся біля нього для них не аргумент! Те що мій чоловік мав нотаріально складену- завірену довіреність на всі дії від мого імені у всіх установах працівників соцсоужби також не переконали. Чоловік змушений був звернутися до начальника у надії,що хоча б він виявиться людиною… проте, дарма. На слова мого чоловіка:” я знайду час і можливість зробити так, аби ви відповіли за своє жахливе ставлення” отой падло- начальник відповів: “Можливо у вас і є час, але у вашої дитини його не аж”
    І як вам такі слова???!! Звісно я після цього дзвонила із скаргою та проханням вплинути на неподобство у киів( міністерство соцзахисту) та у луцьк( обласний центр соцзахисту) , всі папери на оформлення статусу моєї дитини передала заказним листом по пошті))) Скоти тампрацюють, нелюди! Просто знущаються над бідними людьми! Розмовляють та обслуговують так, наче вони особисто з власної кишені виплачують ту пенсію!!

  3. там треба стояти біля виходу і через одного в морду плювати.скоти.напишіть прізвище.

  4. Судячи по історії Чабан. О. вона не є в адекватному стані , що і підтвердила . Цитую “я вибігла зла і знервована.” Тому у мене є запитання- “як людина може говорити про толерантність не дотримуючись її сама ?” . Так і з слів Оксани Чабан ініалід не вона , а її дитина і цим не потрібно прикриватись дійсно . Соц. Працівники теж люди . Думаю ,у них таких “шибанутих” кожний день по сто чоловік . Тим паче, працівник сказав , що теж має дитину інваліда. Ще раз запитую -“де тут толерантність?”
    Оксаночка , ви при своєму розумі ?

    • Підозрюю, що цей коментар написала сама працівниця щоб себе вибілити.
      Оксана прийшла як громадянин України і просила усе зробити та пояснити згідно законодавства.
      Працівник державних структур має свою інструкцію поведінки, яку обов’язково потрібно дотримуватись. У цьому випадку відбулось грубе порушення поведінки та приниження людської гідності.

  5. Я у такому випадку викликаю наряд поліції. Поліцаї дуже допомагають. Не так і давно те було, коли у одній із аптек міста до мене викликали приватну охорону. А я – поліцію. Тепер вони до мене перші вітаються. :))) Не плачте, Оксано. Вони не варті Ваших сліз. Ставте на місце наших наймитів із допомогою поліції. Будьте розумницею. Ані Ви, ані Ваша дитина ні у чому не винні. Та гидка мадам іще нарветься на свого.

    • Ви про що? Це до пані Оксани потрібно міліцію викликати. Ви статтю читали? Людина хотіла спекулювати на інвалідності дитини. Соцпрацівник правильно сказала. Для чого таке поширювати?

      • Та не слухайте ви того Анатоля, він завжди щось меле язиком,що і не зрозуміти чого він хоче. Поліцію Анатоль викликає, спецназ, танкетки, пароплави. Прокурорам листи пише.В суди подає. І що? І нічого. Пшик!

  6. Оксана, дзвони на урядову лінію до Києва, номер телефону є в неті. Розкажеш про все, тоді до тебе вибачатися та пані прибіжить і вся соц. служба.

  7. Сам інвалід з дитинства, тому знаю тему добре. Також працюю з людьми, і картина щодо рівня їх культури та моральних цінностей мені також відома. Також я є юристом, і мені відома площина суспільних відносин, з приводу яких у автора виникло бажанням написати вищевикладений текст.
    Проблема дуже різностороння, але найперше, на що хочу звернути увагу – це те, що треба вислухати обидві строни конфлікту, а тоді робити висновки.
    У нашому суспільстві надто багато егоїстів, які думають, що їм всі винні, які бажають мати більше прав та менше обов’язків ніж інші, які знайшовши в нормативному акті знайому букву вважають що розуміють про що йдеться та знають свої права. Але є проста істина: “Право однієї людини закінчується там, де починається право іншої”, і вона стосується обох сторін конфлікту.
    Обидві сторони конфлікту на емоціях лише створили проблему на рівному місці та наговорили одна одній того чого не слід було казати(авторка могла хоч трішки напружитися та почитати про свої права, адже доступ до інтернету має, читати вміє, тоді питань зайвих не було б, а працівниці УПСЗН потрібно бути коректнішою).
    Треба бути толерантнішими один до одного і перед тим як сказати чи написати, добре подумати.

  8. Немає за що вибачатися вони не зобов’язані перед неадекватними людьми вибачатись!!!!!І не пишіть тут нісемітниці!!!

    • Якби Ви потрапили у подібну ситуацію – як би поступили? Чи Вам хочеться таких же обставин як і у Оксани?
      Якщо ні – краще помовчіть. Якщо так – самі проситесь не знаючи на що

  9. Дивний пост. Соціальний працівник, дійсно не має повноважень переоформити Вам субсидію автоматично. Не існує таких пільг. Пільга дається на оплату ком.послуг. Мені зається, якби Ви не хотіли ставити тавро на дитині з інвалідністю, що вона інвалід,то не оголошували це на кожному кроці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок