<

LEGO робототехніка в Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО: у Нововолинську вчаться конструювати та програмувати роботів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:24 | 7.03.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
144
/ коментарів 7

У Нововолинську відкрили центр дитячого розвитку «Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО», де діє гурток LEGO робототехніка: винахідників від 5-ти років вчать конструювати і програмувати роботів. Для діток 1,5-6 років функціонує міні-садок.

Засновницею центру є психолог та монтесорі-педагог Юлія Дроздова.

“Ідея відкрити центр дитячого розвитку з’явилася завдяки сину. Основною метою було створити середовище для всебічного розвитку дітей і щоб батьки мали змогу на кілька годин задіяти дитину. Коли син зацікавився LEGO, зрозуміла, що це захопливо і в місті такого немає. Тому організувала такий гурток в Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО»”, – розповідає Юлія.

Пташенятко – алегоричний образ дитини, яка вчиться літати, бути самостійною; різні кольори пташечок символізують різні характери, вподобання і здібності діток; грунт, на якому стоять лапками – основа, яку ми, дорослі, закладаємо для розвитку наших дітей

LEGO робототехніка

Журналістам БУГу показали, як проходить заняття на курсі «Основи робототехніки». Було цікаво спостерігати, як маленькі винахідники самостійно не тільки конструюють, а й програмують роботів.

На курсі робототехніки конструюють і програмують автономних роботів, створюють наукові проєкти, дізнаються про новітні технології, досліджують космічний простір. Упродовж цього вступного курсу вивчають основи механіки, математики та програмування.

Діти компонують деталі для створення різних механізмів, програмують в середовищі LEGO Education WeDo 2.0, працюючи в команді, щоб знайти спільну мову з напарником для розв’язання складних завдань під час роботи над проектом.

WeDo 2.0 – це робототехнічна платформа нового покоління, яка допоможе вам перетворити нудну і абстрактну теорію з підручників в яскраву і захоплюючу експериментальну діяльність.

Навчання проводить викладач фізики, астрономії та математики, яка пройшла сертифікований курс по робототехніці.

Що дає гурток LEGO робототехніка?

70% STEM-знань можна отримати за допомогою Education, 90% навичок XXI століття можна розвинути за допомогою LEGO Education.

Діти зможуть взяти участь у Всеукраїнському фестивалі ROBOTICA, який проходить щороку у столиці.

Навчання через дію

Основа принципу – створення дитиною реальних речей в матеріальному світі й отримання знань в процесі діяльності. Це циклічний процес: нові набуті знання дозволяють створювати складніші речі в реальному світі, які приносять додаткові знання, і далі за циклом. Циклічна модель базується на чотирьох освітніх складових: взаємозв’язок, конструювання, рефлексія та розвиток.

  • Взаємозв’язок. Ключовий принцип на основі поєднання нового досвіду з набутим для стимулу навчання та пізнання.
  • Розвиток. Розвиток через успішне виконання складніших завдань, що розкриває творчі та дослідницькі навички.
  • Конструювання. Створення моделей і генерування ідей. Конструювання власних моделей для виконання поставлених задач Unread messages.
  • Рефлексія. Осмислення того, що зроблено, створено, модифіковано; пошук словесного формулювання отриманих знань.

Освітні рішення LEGO Education

Головною відмінністю рішень LEGO Education від звичайного LEGO:registered є наявність продуманих методичних матеріалів, що дозволяють учням поєднати теорію з реальним світом. Абсолютно всі методичні та навчальні матеріали базуються на єдиній системі навчання, мають практично-орієнтований підхід в процесі нвчання та забезпечують послідовність освітніх підходів в міру дорослішання учнів.

Міні-садок в Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО

У центрі дитячого розвитку діє міні-садок для діток від півтора року, спрямований на гармонійний розвиток малюка. Час перебування – до трьох годин.

Діти отримують досвід через мистецтво, математику, музику та науку. Розвивають дрібну моторику, логічне мислення, мовлення, відчутя, увагу. 

“Ми вчимо дітей поважати себе та особистий простір кожного. Придумуємо правила групи. Діти вчаться самостійності. У ПТАШЕНЯТКО вони почувають себе, як вдома, в оточенні справжніх друзів”, – розповідає Юлія.

Місце, де можна проводити різноманітні майстер-класи

В Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО – чудовий простір для проведення майстер-класів для діток. Нещодавно діток вчили виготовленню слаймів.

Для організації подібних заходів можна звернутися для засновниці Юлії Дроздової.

Центр дитячого розвитку знаходиться в приміщенні Центру дитячо-юнацької творчості (будинок школяра) на третьому поверсі, адреса: проспект Перемоги, 5-А.

Контактний телефон 096 165 44 20.

Art gnizdo ПТАШЕНЯТКО є в соцмережах Інстаграм та Фейсбук.




коментарів: 7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа