<

Кидаються на людей: мешканка Нововолинська скаржиться на безпритульних собак та просить владу розв’язувати питання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 25.07.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
2516
/ коментарів 8

Жителька Нововолинська розповіла, що на неї накинулась зграя бродячих собак та ледве не покусала.

На 15-му мікрорайоні, як і по цілому місті, мешкають собаки, які не дають пройти та кидаються на людей, написала Олена у фейсбук-групі Нововолинськ інфо.

«Діти, які гуляють у дворах, їх приручили. Я дуже часто бачу картину коли ці собацюри кидаються на мам з колясками. Неможливо вийти з під’їзду чи навіть викинути сміття», пише вона.

Подібна ситуація сталась з нею: йшовши біля двору, поблизу дитмайданчика, на дівчину накинувся великий чорний пес, а тоді підбігла решта тварин. І їй не було куди ховатися та втікати. Це настільки страшно, зазначила Олена.

У дописі вона звернулася до влади з проханням розв’язувати проблему безпритульних собак.

«Шановна влада нашого міста, якщо ви щось не зробите з цими псами, тоді за них візьмуться люди. А тоді усі грінпісовці хай не плачуть. Бо проштампували вуха цим собакам, який з цього сенс?», – написал вона.

Допис викликав бурхливі обговорення. У коментарях люди висловлювали різні думки з цього приводу. Дехто написав, що їх потрібно задобрити, нагодувати і тоді вони не будуть гавкати та кидатись. Адже тварин не винні, що опинились на вулиці. І потрібно запроваджувати відповідальність для людей, які їх викидають. Хтось писав, що тварини «відчувають людей» і на добрих не кидаються.

Багато коментаторів підтвердили слова авторки: собаки у місті кидаються на перехожих, також страшно вигулювати на повідку домашнього пса.

Зоозахисниця Ірина Лебедюк написала, вуличні собаки є у кожному місті. І кожен може допомогти прилаштувати їх у родини. Наприклад, зробити фото, розмістити оголошення та знайти новий дім. Сім’ї можна знайти навіть дорослим собакам, якщо цим займатись

«Але якби кожен, хто живе в місті не був такий байдужий і озлоблений, вже б давно можна було всім тим бездомним собакам знайти дім. Але кожен шукає крайнього, хто цим буде займатися, хто забере, прилаштує, зробить все замість інших», – написала Ірина.

Ще одна жінка розповіла, що нещодавно на 15-му мікрорайоні собаки вкусили її племінника.

Нагадаємо, ВУКГ Нововолинська 25-го січня уклало договір на послуги по відлову безпритульних тварин (собак та котів), з подальшою стерилізацією. Вартість – 49 900 гривень. Переможець Нововолинська ГО «Теплі лапки».

Фото на головній – з архіву БУГа




коментарів: 8
  1. Цілком підтримую!!
    Неодноразово бачив як собаки нападали на перехожих, особливо на дітей і тих хто їде на велосипедах.
    І ніхто нічого не робить!!!

  2. Я підтримую на 100%. Бо сам дуже боюсь собак. Серйозно, мені самому соромно, що я їх боюсь. І колись на мене накинулися собаки біля гаражів, на 4 шахті, і в центрі міста, біля пожежної, і біля автостанції. Я за те, щоб було як за кордоном, я у Варшаві не бачив
    ні жодної собарнюги бродячої, ні котяри.

  3. На розі 26 та 27 будинків кожен день, зграя нападає і кусає перехожих, також ця зграя ходить на дитячі майданчики, з дітьми які їх приручили. Найчастіше кусають людей чорний з білим та рудий пес..
    Неможливо пройти поруч, про велосипедистів я уже мовчу. Кусають переважно дітей та жінок. Мабуть комусь вірветься терпець і ці собаки подінуться, чи має статися якась біда?!
    Це зграя!!!

  4. На 15-м мікр.та зграя з 30-х домів з ними гуляють діти і цькують тоді сміються як вони летять на людей

  5. Раніше відстрілювали,бродячу нечисть,а тепер,ці бродяги взагалі обнагліли

  6. Собаки біля 26-27 будинку покусали вже десятки людей (дітей, молодих дівчат, велосипедистів). Діти їх приручили, але коли собаки нападають на людей не реагують. Про проблему всі давно знають, надіюсь цього разу влада вирішить дане питання і собак вивезуть!

  7. На плакаті пише “Гаряча Собака” і запевнюють шо вони найсмачніші у місті.
    Трендець!

  8. Вчора та зграя з дітьми були на майданчику.
    Було багато свідків, що вони кидаються на жінок та дітей, діти які приручили їх лише обертаються в інший бік та сміються. Лише один мужчина зреагував та насмілився прогнати їх з майданчика, на жаль незадовго вони повернулися до тих дітей, та знову кидалися на перехожих, які проходили недалеко…(( Ті діти уже вчепили одному з псів ошийник, але на повідку не тримають.
    Агов ВЛАДО зробіть щось!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок