<

Куди дівся пам’ятний знак-камінь Шевченку? Нововолинські активісти влаштували мітинг перед міськрадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 13.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 10

13-го січня перед приміщенням Нововолинського виконкому зібралися небайдужі до долі міста люди, яких цікавила доля зниклого пам’ятного знаку Тарасу Шевченку. Ініціатори мітингу – голова ГО “Україна+Польща” Анатолій Бідзюра та член ветеранської організації “Злагода” Зосим Колбун.

“На місці, де тепер знаходиться стела воякам АТО, був поставлений у 1990 році камінь з художньо-вирізьбленим  силуетом Кобзаря і написом “Тут буде споруджено пам’ятник Т.Г. Шевченку”. Біля нього збиралися люди у Шевченківські дні, на день перепоховання і народження Кобзаря. У міському музеї є книга збору пожертв для спорудження пам’ятника. Нас цікавить, куди дівся цей камінь”, – відзначив Зосим Колбун.

Уже втретє звертаються активні громадяни до мера міста Віктора Сапожнікова з аналогічним питанням і усно, й письмово. Проте відповіді немає, хоч попередньо влада обіцяла дати пояснення на сторінках газети “Наше Місто”.

Анатолій Бідзюра висловив сподівання, що місцеве керівництво таки наважиться відкрити людям правду, інакше доведеться ставити питання на вищому рівні.

_DSC0485_tn
_DSC0500_tn
_DSC0513_tn
_DSC0520_tn
_DSC0524_tn
_DSC0529_tn
_DSC0536_tn




коментарів: 10
  1. Вже років з 25 там стоїть великий памятник Шевченку. Хлопцям нема чим зайнятися!

    • Шановний, скільки років живете в Нововолинську?
      Там, де зараз стела героїв – був камінь.
      Куди влада його діла – суть питання.
      Що не ясно, шановний?

      • Шановно, саме влада поставила памятника Т.Г. Шевченку та Стеллу героям АТО.Шо не ясно? Усе шо стоїть у місті то комунальна власність, нам простим людям байдуже куди шо ділося-на то є начальство у місті.

        • Ні. На пам’ятний знак громада міста збирала кошти довго і важко. Саме їй він і належав. А влада повинна була його зберегти. Так не сталося. На камені мистецькою роботою був виконаний портрет Т.Шевченка із відповідним написом. Він мав бути збережений, що не говоріть, для історії. Кам’яну стелу захисникам 2 Укріпрайону, біля 1-ї Школи, влада береже. Іще й квіти туди носить. Нововолинськ, то є філія Снєжного, що у Донецькій області.

          • Отута ви не праві, отута ви промашку дали, усяка влада від Бога.Чого ви тоді за владу голосували на виборах а зараз вже нєдовольні?

        • Шановний, як бачите , простим людям не байдуже, бо начальству щось не дуже віриться.
          Якщо вже так закидаєте – чи часом не Ви сам, шановний, не начальство?

          • Щось не густо небайдужих простих прийшло бо на фотці можна порахувати не байдужих

  2. Пошуком каменя можуть зайнятись правоохоронні органи, а також депутати можуть написати депутатські звернення.

  3. Тут закидають, що не густо небайдужих прийшло під міськраду. Вас тільки й не вистачало! Чому не прийшли? Побоялись чи посоромились: А що про нас у “жовтому” будинку подумають? Красавци писані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота