<

Конфлікт у маршрутці Нововолинськ-Іваничі: хто винен, що водій вигнав з салону пенсіонерку?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 5.05.2017 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
15
/ коментарів 14

До редакції інтернет-видання “БУГ” звернулася жителька села Грибовиця Іваничівського району та розповіла про випадок, який трапився у маршрутці Нововолинськ-Іваничі. Зі слів Катерини Корніюк, водій вигнав її з салону після того, як заступилася за жінку, котра хотіла їхати по пільгах. Перевізник Юрій Подлевський пояснює – пасажирка перша влаштувала скандал з прокльонами.

Мешканка Грибовиці незадоволена роботою перевізника Юрія Подлевського, який водночас є й водієм маршрутки. Вона звернулася до голови Іваничівської райдержадміністрації з проханням розібратися та вжити відповідних заходів щодо шофера, котрий працює по маршруту Нововолинськ-Іваничі.

” 26-го квітня сіла в маршрутку Нововолинськ-Іваничі (відправка з Іванич о 10:30). Водій, він же підприємець, почав грубіянити до пасажирки, кричав: “У мене нема ніяких пільговиків”. Спитала, що то за повага така до людей, а він став виганяти мене з салону.

Мій син відвоював в зоні АТО, пройшов Дебальцеве, інші гарячі точки. Під Мар’їнкою був, отримав контузію. Як же прикро, що воював за людей, які публічно принижують його матір. Сказала про це водієві, а він мені: “Я вашого сина туди не посилав”. Цікаво, чи може шофер обслуговувати людей, якщо він так над ними глумиться?

Вийшла з маршрутки, кошти за проїзд мені ніхто не повернув. Вже на вулиці стало погано, почала пити пігулки. На щастя, підібрав автомобілем грибовицький сільський голова Павло Степанець, який приїхав у справах в Іваничі. Він і відвіз мене в адміністрацію. Поговорила на цю тему з головою РДА.

Дуже образливо, що водій так поставився до мене. Хай би показав свій героїзм в іншому місці. Хай би взяв у руки автомат і хоча б день побув на передовій під ворожими кулями! Мабуть тоді він би зовсім по-іншому дивився і на своє життя, й на свою поведінку…”, – розповідає жителька Грибовиці.

Водій маршрутки надає транспортні послуги, тому повинен перевезти пасажира з точки А в точку Б. До того ж зробити це потрібно з достатнім і фізичним, і психологічним комфортом для людини. Пенсіонерка Катерина Корніюк впевнена: сервіс має відповідати не тільки нормативним вимогам інструктивних документів, а й принципам людської моралі.

Підприємець Юрій Подлевський не заперечує, що такий інцидент дійсно мав місце, проте пояснює ситуацію наступним чином:

“Після слів “Я тобі зараз як вмажу – ти тут розляжешся!” відмовився від перевезення цієї людини. Ось переді мною постанова, я мав право це зробити.

Жінка скочила до мене з прокльонами “Щоб ти здох, щоб ти розбився”. Як я мав везти після цих слів 15 людей? Пасажири почали говорити: “Жіночко, та що ж ви таке кажете?”. Тому вона й покинула салон. З сорому. Я вийшов із автобуса, щоб повернути 6 гривень – вона побігла.

Так, я сказав, що не посилав її сина на війну, бо зараз всі йдуть в армію за контрактом. А також сказав, що на дорогах гине ще більше людей, як в АТО. Це статистика.

Коли ця жінка написала заяву, що я її вигнав з буса, мені подзвонила начальник відділу економічного розвитку, будівництва та інфраструктури Іваничівської райдержадміністрації Людмила Обштир. Відразу приїхав в адміністрацію, мав з нею розмову.

У мене є свідок інциденту, яка розповіла, що до неї приходив син цієї жіночки ще з одним “атовцем”- вона може розказати правду. Також дізнався, що сільський голова Грибовиці мене під час зустрічі фотографував. Так от, замість того, щоб фотографувати перевізників, хай зупинку зробить нормально, як це має бути згідно чинного законодавства.

Щодо правдивості мого коментаря: якщо потрібно, я готовий пройти детектор брехні”.

Катерина Корніюк заперечує, що спілкувалася з водієм, використовуючи при цьому образи та прокльони. “Мені совість не дозволила б”, – говорить пенсіонерка.

ЇЇ сина Петра Корніюка мобілізували у 2014 році. Спочатку був в 51-ій бригаді, після розформування перейшов у 128-му. Потім пішов служити за контрактом. Службу покинув, коли помер батько.

“Мама заступилася за жіночку, яка хотіла їхати по пільгах. Жінка поїхала далі, а її вигнали. За матір чомусь ніхто і слова не сказав, ніхто з пасажирів не зробив водієві зауваження! Всі сиділи і дивилися на конфлікт мовчки. До того ж якраз тоді у неї був день народження.

На мою думку, якщо ти працюєш з людьми, то як мінімум маєш бути ввічливим”, – обурено розповідає син пасажирки, який 2 місяці тому повернувся зі Сходу.

У стосунках “перевізник-пасажир” один повинен здійснювати перевезення, інший – має право безперешкодно користуватися громадським транспортом. А от забезпечувати ці права має третя сторона – влада. Натомість зараз гостро стоїть питання відшкодування коштів за пільгові перевезення, про що розповів Юрій Подлевський у нашій розмові.

Відтак, перевезення пільговиків не відшкодовуються. Однак, якщо така проблема є, то кожен підприємець знає, що стосується вона виключно його самого, Управління соціального захисту населення та райдержадміністрації, але аж ніяк не пасажирів. Сьогодні більшість приватних підприємців погоджується, що частина скарг, образ, хамства у випадку врегулювання цього питання відійшли б на задній план. Врешті-решт хто буде любити свою роботу, якщо вона приносить збитки?

Як би там не було, пасажири повинні поважати важку працю водіїв та не перешкоджати їхній роботі. А перевізники мають пам’ятати, що насамперед вони несуть відповідальність за комфорт і, що головне, безпеку кожної людини, яка зайшла у маршрутку. Незалежно від того, пільговик це чи ні.




коментарів: 14
  1. С***лота водій, як тут скажеш інакше! Свинота неотесана. Звільняти потрібно. А у власника маршруту відібрати ліцензію.

    • чому так мелко?-повісити нахрен і всего-то делов))
      доводиться їздити в маршрутках-..хватає і водіїв і пасажирів хамів.

  2. Хочу нагадати всім хто надає будь-які послуги “КЛІЄНТ ЗАВЖДИ ПРАВИЙ”, він платить гроші, а ви за ці гроші зобов’язані заглянути йому до сраки, а ні, то ваше місце займе ваш конкурент

    • До сраки шановна вам зобов’язаний як ви висловилися заглядати лікар…коли прийдите до нього з гемороєм.
      А повага в будь-яких сферах має бути взаємною.
      Як від того хто надає будь-які послуги,так і від того хто ними користується.

  3. Просто так би не вигнав… напевно добряче баба почудила. Хоча міг водій і покивати головою перед психічно хворою… добре шо хоть автобус не спалила.

  4. Скоро дограємось що в Іваничі будемо ходити пішки всі хочуть безплатно результат вже попутку зупинити важко зсьомої ранку до дев’ятої жодна маршрутка в Іваничі не їде мій син інвалід війни та не думаю що цим треба всюди прикриватись

  5. а скільки ще такого сварливого, незадоволеного своїм нікчемним життям та все і всіх проклинаючого біологічного сміття Земля носить.. всім не догодиш. Краще дійсно лишній раз змовчати і робити свою справу, чим з таким г… заїдатися

  6. ДУЖЕ ВЕЛИКИЙ ГРІХ КЛЯСТИ ЛЮДЕЙ ТИМ БІЛЬШЕ В АВТОБУСІ БУЛИ ЩЕ ПАСАЖИРИ А НЕЗАХИСТИЛИСЯ ЗА ЦЮ ЛЮДИНУ НАПЕВНО ТОМУЩО ВОДІЙ БУВ ПРАВИЙ . А В ПАСАЖИРІВ Є ДІТИ ВНУКИ І ЇМ ЧУТИ ТАКІ ПРОКЛЬОНИ….. ЯК ПІСЛЯ ТАКОГО ПОЧУТОГО У СВІЙ БІК ВОДІЙ ЗМІГ ЩЕ ДАЛІ КЕРУВАТИ АВТОБУСОМ. ЗЛІСТЬ ПОТРІБНО ТРИМАТИ В СОБІ А НЕ ВИКИДАТИ ЇЇ НА ІНШИХ ЛЮДЕЙ

  7. А жінка скандалістка ще та – чоловіка треба поважати і уступати має жінка, адже вона з ребра Адама (думаю в церку ходите), а не позоритись на весь район…

  8. проблема в іншому.нехай держава не дає пільги а гроші а то вони переклали свій тягар на народ.

  9. бред неподобається неїдь я сам говорив з водієм на тему чи вигідно йому цих пільговиків возити так він мені росказав що йому нехто неповертає кошти за тих пільговиків а вони вже стали нагліти

  10. А ще у пана Подлевського такі ж водії-хами як і він.Напхають повен автобус людей ще й ногою підпихне.А потім кричить що йому людей мало.Людей в автобусі так що немає як поворухнутись,а він кричить:,,Де вас КИТАЙЦІВ стільки розвелось?”І тепер неясно треба йому людей чи ні?Ахоче возити китай2ів хай їде в Китай. А пан Подлевський дуже не правий на рахунок жіночки з Грибовиці.От нехай би він пішов і повоював там де воював син цієї жінки.Тоді б може й не робив цього.Немає ніякої культури в. теперішніх водіїв і поваги також немає ніякої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок