<

Чи є можливість вирішити проблему: антисанітарія у нововолинському гуртожитку очима доньки пенсіонера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:16 | 21.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
3790
/ коментарі 2

Питання щодо пенсіонера, який проживає в гуртожитку на Святого Володимира у Нововолинську пиячить і розводить антисанітарію в помешканні, виявилось складно вирішити не лише близьким, а й навіть відповідним службам. Інтернет-видання БУГ дізналось ситуацію з іншого боку.

Близько 20-ти років сусіди потерпали від безладу. Але 82-річний чоловік зловживає алкогольними напоями, що завжди раді принести йому товариші «по чарці».

Справа у тому, що у старшого чоловіка є діти, проте скарги прийшли лише донці, яка тривалий час намагалась повпливати на ситуацію.

Як повідомила начальниця відділу компенсаційних виплат Вікторія Кушма, жінка не є офіційним опікуном та не отримує соціальних виплат та компенсацій. Зазначимо, цю інформацію надав пенсіонер у відео, що опублікував сусід.

“Компенсаційні виплати особі, яка здійснює догляд за вказаним громадянином, або надає соціальні послуги за ним станом на 20-те грудня 2022 року не здійснюється”, – надала коментар журналістам Вікторія Кушма.

Раніше, сусід пенсіонера Сегрій Швед опублікував у спільноті відео у якому спілкується зі стареньким про умови його життя. За словами доньки та соціальниї працівників, вказана інформація у відео не відповідає дійсності, що підтвержується офіційними документами.

Нагадаємо, інтернет-видання «БУГ» уже вдруге завітало до даного помешкання, але, на жаль, питання щодо вирішення проблеми інших мешканців будинку – досі відкрите.

Після розголосу у мережах, соцпрацівники вкотре завітали у помешкання даного громадянина, опитали мешканців будинку та запропонували чоловіку переїхати у будинок для літніх людей у Благодатному, проте той навідріз відмовився.

Донька пенсіонера зазначила, що проживання у запропонованих умовах – 9 тис. гривень. Кошти є для жінки не під’ємними, адже на свою пенсію 2 тис. гривень утримувати батька у будинку для літніх людей просто немає змоги.

“Та й 82-річному чоловіку не до душі така ідея, мовляв, там не буде товаришів, що зможуть пригостити алкоголем”, – додали кореспондентам мешканці.

Близько 20-ти років донька пенсіонера за спільну пенсію оплачує кімнату у гуртожитку, аби чоловік не вештався по вулицях у пошуках «пригод».

За словами жінки, вона декілька разів на тиждень навідує батька – приносить їжу та намагається навести лад.

Марно, старенький ще той «Плюшкін», тому зносить усе сміття назад в кімнату, не дотримуючись санітарних умов у будинку. Для мешканців це неабиякий дискомфорт, адже молоді сім’ї потерпають від такого сусідства.

“Декілька днів тому винесли чимало пакетів сміття, постійно намагаємось навести лад у приміщенні. Уже просто не маю ради за усім встежити. Вночі до нього навідуються друзі «по чарці», і знову ті ж гори мотлоху”, – розповіла донька.

У відео користувачів привернула також пліснява на стінах. Жінка три роки тому звернулась до працівників УЖК №2 з проханням відремонтувати кришу. Зі слів жінки, лише влітку 2021-го проблема була усунена.

Щодо умов проживання, у опублікованій відеорозмові з 82-річним чоловіком, той ж розповів, що не має де помитись, не ладен підвестись до кухні та вбиральні.

“Холодно у кімнаті, тому одягнений тепло. Не приймаю душ, не ладен підвестись навіть до кухні – ледве ходжу. Впав, підіймали люди”, – сказав у відео пенсіонер.

Насправді, кореспондентам було зазначено про відсутність душу на поверсі, де розташована кімната чоловіка. Окрім цього, стревожені сусіди пообіцяли зачиняти кухню у пізню пору – дану інформацію підтвердили соціальні працівники.

Жінка має пенсійне посвідчення – впоратись самотужки з аморальною поведінкою батька уже не взмозі. Звертаємо увагу на те, що проблеми у гуртожитку почались ще 20 років тому, коли мешканцю кімнати було 62 роки.

Пенсіонерка обурена докучанням зі сторони сусідів батька, адже також потребує допомоги. Проте, її все ж підтримують небайдужі – допомагають винести важкі пакети з мотлохом, що назбирує пенсіонер та разом відвідують відповідні служби задля надання інформації про допомогу у досить важких обставинах.

Спільними силами обіцяють вирішити дане питання, тому мають намір налагодити відносини з сусідами, аби припинити цькування.




коментарів: 2
  1. Проживаня у будинку для літніх людей у Благодатному у запропонованих умовах становить 9 тис. гривень в місяць?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота