<

Гузь та Карпус побували в прифронтовому Ніжині та підписали Меморандум про партнерство міста з Нововолинськом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 2.04.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
3045
/ коментарів 7

1-го квітня очільники міст підписали Меморандум про партнерство між Ніжином, що у Чернігівській області, та волинським містом Нововолинськ.

Відтак розпочинається співпраця між двома містами, повідомляє нардеп Ігор Гузь у фейсбуці.

Це означає, що в такий не зовсім простий час міста протягують один одному руку допомоги, а після перемоги згодні разом спільно розвивати свої громади, створювати нові спільні ініціативи та працювати на розвиток.

“Не секрет, що Ніжин сьогодні опинився в скрутних умовах. Місто та його мешканці потребують гуманітарної допомоги. За можливості привезли з собою необхідні для мешканців міста ліки. Не дивлячись на часті обстріли, у Ніжині дивляться в майбутнє позитивно, там готові до оборони. Люди чекають і вірять, що армія переможе”, – йдеться у дописі.

«Ми вийшли з взаємною ініціативою підписати Меморандум про партнерство між Ніжином та Нововолинськом. Тим самим ми розпочинаємо тісну співпрацю між двома містами. Дуже вдячні за те, що не побоялись приїхати фактично на лінію фронту та підтримати нас у ці скрутні часи», – зауважив міський голова Олександр Кодола.

Підписання Меморандуму сприятиме встановленню та розвитку партнерських відносин між громадами у сферах житлово-комунального господарства, будівництва, культури, освіти, спорту та екології.

Мер Нововолинська Борис Карпус, своєю чергою, відзначив: «Надзвичайно приємно, що місто з такою древньою історією та традиціями стане нашим першим містом-партнером в Україні, враховуючи що у нас є 12 міст-партнерів за кордоном. Сьогодні ми ініціюємо розірвання будь-яких відносин з містом Барановичі, Республіка Білорусь, з території якого ворожі літаки бомблять мирне населення України».

«Хочу відзначити, що мій побратим Олександр Кодола, якого я знаю більше 10 років, вправно кермує Ніжином. Дякую йому за прийом та готовність до співпраці», – зауважив нардеп Ігор Гузь.

У міськраді чернігівського міста наголошують, що дуже символічно, що ця угода підписана саме зараз, коли Ніжину потрібна особлива підтримка. Тим самим депутати з Волині показали свою солідарність з нашим містом, адже Україна єдина – від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня.

Крім підписання угоди, депутати привезли до Ніжина гуманітарну допомогу, зокрема, ліки та інсулін. Це надзвичайно важливо, бо саме з інсуліном у місті зараз складна ситуація.

Співпраця між містами піде на користь обом громадам. Місто Ніжин не самотнє у своїй біді сьогодні, після війни у співпраці з партнерами ми будемо відновлювати разом Україну та відбудовувати Ніжин.




коментарів: 7
  1. Меморандум – це договір? Бориса дадуть за поїздку статус учасника війни? Борисе, ти працюй у Новіку, а не розїжджай Україною! Коли буде сесія міськради?

  2. Ковель та район виплатили вчителям 24 березня зарплату! Там мер за людей дбае!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя