<

Фасовані продукти та без гарячих напоїв: у магазинах Нововолинська посилюють карантинні заходи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 6.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 11

Виконком Нововолинської міської ради затвердив додаткові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. Всі продукти у магазинах тепер мають продавати пофасованими, заборонений продаж кавових напоїв.

Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Відповідно до рішення  виконкому суб’єктам підприємництва незалежно від форм власності, які здійснюють на території міста Нововолинська та селища Благодатне роздрібний продаж продовольчих товарів, на період карантину необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів

фасування та упакування або розміщення у закритому торговельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов’язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Наголошується на посиленому контролі та неухильному виконанні вимог санітарно-гігієнічних норм і правил приймання, зберіганні та реалізації харчових продуктів та продовольчої сировини, а також забезпеченні відстані між відвідувачами не менше ніж 1,5 метри за допомогою нанесення розмітки в касовій зоні, у відділах, де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході.

Цим рішенням заборонено приготування та реалізація кавових та інших напоїв, а також розлив у присутності споживача з подальшою реалізацією пива та інших напоїв.

У закладах торгівлі, де працівник працює із продовольчими товарами і готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) одночасно, необхідно забезпечити використання окремих одноразових рукавичок для продуктів харчування та інших – для роботи з готівковими коштами (картками, комп’ютерною технікою, реєстраторами розрахункових операцій) або проведення додаткової дезінфекції рук.

Суб’єктам господарювання рекомендовано впровадити технічні засоби безготівкового розрахунку (у разі відсутності), допускати відвідувачів в об’єкти загального користування в захисних масках чи респіраторах. У разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ рекомендувати їм залишити заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

Також рішенням виконкому заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон з метою розпалювання вогнищ, приготування та споживання їжі.

фото – ілюстративне.




коментарів: 11
  1. Карантин в Україні може бути введений тільки щодо особливо небезпечних хвороб. ГРЗ такою не є. Карантин може ініціювати тільки головний санітарний лікар, причому тільки в тому випадку, якщо в Україні президентом запроваджено режим надзвичайного стану. Такого немає і не було. Надзвичайний стан може бути запроваджено тільки у разі епідемії, а епідемічний поріг, встановлений МОЗ України, – не менше 191 000 хворих. Значить, Кабмін порушив закон і процедуру введення карантину. Немає і не було причин вводити тотальний карантин.

    Заборона роботи громадського транспорту є обмеженням права на свободу пересування. Таке обмеження може бути засноване тільки на законі. Постанова Кабміну не є таким законом і Кабмін не мав повноважень вводити таку заборону.

    Заборона права на мирні зібрання (концерти, мітинги, лекції, релігійні свята) може бути введена тільки судом. Кабмін незаконно привласнив собі повноваження суду. Заборона незаконна.

    Заборона деяких видів підприємницької діяльності (ресторани, магазини, перукарні, спортзали, коворкінг, лекторії, побутові послуги) не передбачена жодним законом України і є дискримінацією одних підприємців відносно інших.

  2. Сидіть удома й не лазьте по вулиці й магазинам. “Європейська Солідарність” та Фонд Порошенка, зробить усе, щоб наша держава пережила пандемію Covid-19 успішно.

  3. Було б добре ще ціни вказати які були до і після того тарантіна,на лимони імбір….а то зажралися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер