<

Енергетики ще раніше повідомляли, що після стабілізації графіку, зможуть чергувати години вимкнення, — мер Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 20.01.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3650
/ коментарів 9

Міський голова Нововолинська Борис Карпус на брифінгу відповів на питання, чи чергуватимуть години вимкнення світла у громаді.

У соцмережах місцеві мешканці нарікають на несправедливі вимкнення, кажуть, що їм вже тривалий час доводиться з 19:00 сидіти без світла. Люди просять зробити чергування, наприклад, кожні десять днів, чи тиждень через тиждень міняти першу та другу групу відключень місцями. Тоді всі споживачі будуть у рівних умовах.

Ще у грудні 2022 року головний інженер Нововолинської філії ПАТ «Волиньобленерго» Ігор Ясинський розповідав про ситуацію з електроенергією у громаді. Він тоді повідомив, що спершу їм потрібно стабілізувати існуючий графік, згодом зможуть міняти години вимкнення. За умови: якщо не буде нових обстрілів енергетичної інфраструктури.

Але з того часу двічі здійснювались терористичні удари росії по критичній інфраструктурі. 14-го січня було пошкоджено 9 об’єктів генерації електроенергії, зокрема 8 блоків теплових електростанцій на заході України. Як наслідок, виник суттєвий дефіцит енергії, всім областям України зменшили ліміти.

Карпус зазначив, що загалом у графіку відбулись зміни тільки відсотків на 25%, тож міська влада звертатиметься в обленерго, щоб вони все-таки зробили чергування.

І додав, наразі пріоритетне питання над яким він працює – це, щоб енергетики віднайшли технічну можливість у першій половині дня не вимикати школи та садочки у громаді.

У міського голови, до речі, також вдома немає світла о 19-й, але він говорить, що його родина вже звикла та адаптувалась.




коментарів: 9
  1. м-н Шахтарський 17 від початку вимикання свтла з 19 години не змінюється графік. Чому?

  2. Жесть ! Я розумію війна ! Аое ми всі в однакових умовах , чи ні ? Додому попадаю в проміжку 18.00 – 18.30 , виходжу з дому в 7.30 ! І так з самого початку відключень , справедливість де ? Чому не чередують ? В когось постійно є , в когось постійно не має ! Слава Україні !

  3. Немає справедливості відключають одних і тих самих а в других вічно світло є .Не люди ми ніби а тварини .ДУЖЕ НЕСПРАВЕДЛИВО !!!!Я з правда з Тернопільщини але то жах ага не віру щоб
    Мерів і начальників вимикали там де вони живуть світло ,а прості люди не начальники то вже бидло і худоба нехай сидять без світла!!!!Вот якби ті начальники посиділи без світла тоді би може зрозуміли!!!!Нехай Божа кара впаде на вас !!!

  4. Ліцей №8 , навчання 8-30 до 11-00 є світло далі навчання з 11-00 до 15-00 без світла?

  5. Але маємо вуличне освітлення вночі… Ще комусь не зрозуміло,що нововолинські енергетики на нас “поклали”? І хто для них Карпус? Вони знають тільки Ахметова…

  6. При чому тут ліміти і стабілізація… , до графіку не говоріть ерунди … , поміняйте людям графік і робіть це по справедливості , шановний мер коли по всьому місту були відключення у вас постійно було світло… якось так за зараз не знаю…
    Воно може бути схоже: ,,… мій друг начальник Ресу і я його по дружбі прошу постав такий графік щоб мене і моїх друзів задовольняв…” а люди потерпають… і не треба все списувати на війну ми розуміємо що йде війна.

  7. Карпусь якщо в вас вдома і відключають світло то в вас є генератор. Ви б посиділи вже 2 міц з19-23 без світла напевно щось би змінювали.Невже в місті немає грамотних єнергетиків які б все порахували і зробили правильний графік. . Ці нерівномірні відключення комусь дуже вигідні. Змінюйте графіки хоч через тиждень або як було спочатку через 3 дні. Не чекайте коли дні будуть довшими і ці відключення не будуть какими актуальними як зараз. Сподіваюсь на ваше розуміння !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця