<

Дружини загиблих бійців з Нововолинська малювали картини з власними історіями кохання

21:12 | 15.11.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
608
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську в рамках всеукраїнського проєкту «Жива» семеро дружин загиблих військовослужбовців зголосилися зобразити на полотні свої переживання і власні історії кохання.

Для жінок такий досвід новий, пензлі та фарби до рук вони взяли вперше, розповіла Суспільному художниця з Нововолинська Олена Киця.

Тиждень тому жінки збиралися вперше, вибирали малюнок та розпочинали працювати.

37-мирічна Ірина Крилова в пам’ять про загиблого чоловіка – військовослужбовця Антона, зобразила на картині море і себе поруч. Каже: з чоловіком прожили разом 16 років. 12 липня 2023 року він загинув в Запорізькій області.

37-мирічна дружина загиблого бійця Ірина Крилова та художниця Олена Киця

39-тирічна дружина загиблого військовослужбовця Тетяна Войтович передала на полотні власний стан душі. Говорить: малювання заспокоює та відволікає від сумних думок. Її чоловік загинув 11 вересня, залишилося двоє дітей.

39-тирічна дружина загиблого військовослужбовця Тетяна Войтович

Готові картини семи дружин загиблих військовослужбовців з Нововолинська будуть представлені на виставках в різних містах України – розповів президент благодійного фонду “Сучасна Україна” Володимир Гавриш. З його слів, арттерапевтичний захід в рамках проєкту “Жива. Справжні історії кохання” на початку грудня планують провести у Луцьку.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота