<

Дослідження повітря біля «Кроноспану»: концетрація викидів не перевищує гранично-допустимих рівнів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 31.08.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарів 8

Дослідження повітря неподалік «Кроноспану УА» показали, що концетрація хімічних і біологічних речовин у ньому не перевищує гранично-допустимих рівнів. 

Стан повітря санітарно-гігієнічна лабораторія Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» перевіряла на вулицях Панасівській та Луцькій.

«Дослідження вмісту пилу та формальдегіду в атмосферному повітрі на територіях житлових забудов (вулиця Панасівська 38, вулиця Панасівська 70, вулиця Луцька 24) не перевищують гранично-допустимих рівнів згідно «Гранично-допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць» від 03.03.2015 року та ДСП №201 від 09.07.1997 року «Охорона атмосферного повітря населених місць від забруднення хімічними та біологічними речовинами», – йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Та такий висновок звучить не надто переконливо для самих нововолинців. Громадськість міста неодноразово підіймала питання про вплив діяльності “Кроноспану” на екологію.

Як повідомлялося раніше, люди занепокоєні викидом шкідливих випарів у повітря, адже, подейкують, фільтрів з очищення від формальдегіду на підприємстві немає і ніколи не було, так як на час відкриття технологічний процес  на підприємстві не передбачає наявності фільтрів, які би здійснювали очистку повітря.

11-го листопада у Нововолинську відбулися громадські слухання щодо діяльності підприємтва.  У залі засідань працівники екологічних служб стверджували, що “Кроноспан” не перевищує допустимі норми викидів. Люди ж скаржилися на важке повітря, яке особливо відчувається на вулиці Панасівській та 15-му мікрорайоні.

На слуханнях запевнили, що фільтри, які будуть повністю очищувати повітря з’являться лише у 2019 році.




коментарів: 8
  1. Тирса летить в очі машини вкриті тирсою дихать неможливо а вони кажуть все в нормі.

  2. Скільки Кроноспан ще буде травити всіх людей.В Нововолинську літа немає , діти і дорослі хворіють цілий рік.Горло ,бронхіти ,насморки як подує з Кроноспана дихати немає чим.Люди задихаються від такого чистого повітря.

  3. Що ви пристали до того Кроноспану? Нічим звідти не смердить. Запах деревини відчувається, але ж це деревопереробне підприємство. Автомобілі, більше забруднюють повітря,але пішки ніхто ходити не хоче.

  4. А чого вони не дослідили повітря біля м”ясокомбінату? От там то смердить

  5. Маніпуляційна статья. Як я чув що в 2019 поставлять нову систему очистки повітря, таку, яку вони ставлять на всіх своїх заводах. Нову – це означає що і на даний момент стоіть система очистки.

  6. я не розумію,всі знають ,що з нововолинська треба тікати,бо кроноспан. де та наша національна гвардія?чому вони дозволяють це знищення населення в нашому місті?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя