<

Допомагав завести авто, а отримав штраф: нововолинянин доводив у суді, що не винний у п’яному водінні

11:42 | 6.11.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3071
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську чоловік доводив у суді, що не їхав автівкою у нетверезому стані, бо коли він був за кермом, то її двигун нібито не працював.

Проте суддя Нововолинського міського суду не повірив в історію чоловіка та оштрафував його на 17 тисяч, пишуть Волинські новини.

Як зазначається у матеріалах справи, 17-го жовтня близько 23 години у мікрайоні Шахтарський спіймали нетверезого Вадима Ч. за кермом авто ЗАЗ «Славута».

У суді волинянин визнав свою вину частково. Чоловік зізнався, що був п’яний, проте заперечив, що керував автівкою. З його слів, коли він був за кермом, то її двигун нібито так і не завівся, а він просто рулював, коли її штовхали.

Як розповів Вадим Ч., того вечора біля супермаркету троє хлопців попросили його допомогти завести двигун автівки «Славута» старим методом – штовхаючи її. До виїзду з парковки супермаркету чоловік штовхав авто. Потім хлопці запропонували йому помінятися місцями, і він вже рулював машиною від виїзду із супермаркету до вказаного будинку в тому ж мікрорайоні, де його й помітили патрульні.

Проте пояснення водія суддя повважав надуманими, нібито той так намагається уникнути відповідальності.

Крім того, вину водія було підтверджено матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, рапортом, актом огляду на стан алкогольного сп’яніння, результатом алкотесту.

Відтак суд оштрафував його на 17 тисяч гривень та на рік позбавив права керувати авто.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота