<

Донори продовжують ділитися кров’ю: за період повномасштабного вторгнення нововолинці здали кров 1500 разів

19:48 | 14.09.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
466
/ Коментарі відсутні

14-го вересня 35-ий раз у цьому році організовано доїзд на кровоздачу 16 донорів з Нововолинської громади у м Володимир до відділу трансфузійної допомоги Волинського обласного центру служби крові.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці міської лікарні Нововолинська.

“Активну участь постійно бере 28 Почесних донорів і 26 сімей та родин Нововолинської громади. Це досвідчені, обстежені, молоді та здорові люди, для яких донорство є стилем життя. Така організація донорства, яка є в нашій громаді – це велика допомога в лікувальному процесі військової та цивільної медицини”, – йдеться у дописі.

А також маємо поповнення кількості Почесних донорів України. Наказом міністра охорони здоровʼя України від 9-го серпня у Володимирському районі присвоєно 25 активним донорам крові це звання, з них 9 – жителі нашої громади. Згодом відбудеться вручення посвідчень.

Вже виконано 800 кровоздач у цьому році та 1500 за час воєнного стану.

Станом на даний час у Нововолинській громаді зареєстровано 588 Почесних донорів і 12 заслужених. Це найбільший показник.

Резерв формується в лікарняному банку крові КНП «НЦМЛ». Контактний номер для запису 0677560934Володимир Миколайович Середюк, Почесний донор України, Заслужений лікар України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя