<

Депутат нововолинської “Самопомочі” Борис Бабійчук: “Наша міськрада робить хитрі маніпуляції”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 19.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Конфліктна ситуація склалася у Нововолинській міській раді. В “Самопомочі” вирішили, що їхні проекти рішень плагіатять інші народні обранці.

Депутати “Об’єднання “Самопоміч” подали проект рішення Про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Нововолинської міської ради сьомого скликання. Пройшло обговорення і його включили в шосту сесію. Як відомо, кожен проект рішення має бути опублікований та висвітлюватися впродовж 20-ти днів до дня прийняття.

“Що робить міська рада? Аналогічний проект рішення з такою ж назвою, тільки виконавець Андрій Нагорний (“Наш край”), виставляє його на сайт міської ради, але в додатку не пише нічого, положення не виставляє. На сьогоднішній день у матеріалах, які прийшли мені з виконкому, нема положення про помічника-консультанта депутата, того, що підготував Нагорний. На сайті він виставлений без додатку. У інших радах є норми: якщо такий самий проект подається, його не виставляють, а рекомендують з змінами і доповненнями. Проект рішення Нагорного не пройшов оприлюднення і не повинен виноситись на сесії. Депутати можуть не зрозуміти, що це зовсім інший проект, тому що зміст їм не відомий”, – каже Борис Бабійчук.

Він стверджує, що така ж ситуація склалася з проектом щодо впровадження електронних петицій і не виключає можливості прихованої корупції, адже прихований зміст може бути вигідним для когось із чиновників. У оргвідділі виконкому пояснюють: виставили новину на сайт, де проекти без додатків, чисто через тимчасову відсутність спеціалістів на роботі.

“Один наш працівник на лікарняному. Інший у відрядженні. Депутатам всі проекти рішень з додатками ми скинули 9-го лютого, до того ж два варіанти – Соловйова (“Самопоміч”) і Нагорного. Взагалі, якщо проекти опрацьовані, вони виставляються на сайт з додатками, а коли над ними ще працюють, вони закидаються пізніше. Вчора відбулося засідання постійної комісії, голоси розділилися, тому два проекти залишили на розгляд ради. Буде і проект Соловйова, і проект, запропонований постійною комісією, тобто Нагорного”, – говорить начальник організаційного відділу міськради Наталія Марценюк.

Натомість депутати “Самопомочі налаштовані рішуче. Вони навіть готові подавати в суд при повторенні аналогічних випадків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок