<

Давайте не будемо байдужими: наведемо лад на прибудинкових та міських територіях і разом подбаємо про екологію та красу міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:31 | 16.10.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
881
/ коментарі 2

Працівники комунальних підприємств Нововолинська з настанням осіннього жовтня щодня прибирають територію міста, збираючи опале листя та сміття.

Також комунальниками проводиться кронування дерев, обрізання кущів, сезонне прибирання квіткових клумб та утримання паркових алей.

Додається багато клопоту мешканцям багатоповерхівок ОСББ та ЖБК щодо належного утримання своїх прибудинкових територій, які вкриті різнобарвним килимом із листя.

Люди забувають про необхідність своєчасного його прибирання аби це не призвело до виникнення сміттєвого хаосу та небезпечних екологічних умов на зеленій прибудинковій території перетворивши її на звалище гнилого листя.

Так чому ж необхідно звільняти зелені міські території від опалого листя?

Річ у тому, що міське середовище дуже забруднене. Міські зелені насадження отримують цілий комплекс забруднювачів з повітря, грунтів і вод, які проникають в листя.

Що ж утвориться навесні з листя, що пролежало зиму на газонах?

Спресована під снігом кірка! Залишати таку підстилку і дозволити їй включатися далі в грунт – це більше шкода, ніж користь для рослин.

Добре відомо, що важкі метали і багато інших забруднювачів скорочують термін життя дерев, а також викликають ослаблення їх стійкості до хвороб і шкідників.

Недоїдки, пластикові пакети, собачі екскременти – все це протягом зими активно накопичується, змішуючись із листям і створюючи сприятливе місце для існування небезпечних інфекцій.

Тому відсутність прибирання та вивезення опалого листя з прибудинкової території можуть створити небезпечні екологічні умови на частково знищеній зеленій прибудинковій території, яка перетвориться на гниюче звалище.

Вкотре звертаємось до мешканців міста із нагадуванням необхідності проведення постійного прибирання дворових та прибудинкових територій та обов’язкового їх очищення від опалого листя. При цьому нагадуємо про заборону спалення листя через загрозу забруднення повітря, води, грунту та можливість отруєння людей і тварин.

Як же позбутися опалого листя?

Мінекології рекомендує компостувати листя – для цього не треба особливих знань або зусиль. Потрібен спеціальний резервуар або просто яма, куди можна помістити листя і помірно його зволожувати, щоб створити необхідні умови для перетворення його в компост, яким можна удобрити ґрунт.

Найпростіше зібране листя складувати, як правило, в зоні контейнерних майданчиків для подальшого вивезення з міських територій комунальними службами.




коментарів: 2
  1. Та давайте,розгодим комунальне господарство,за що їм кошти платити,самі будем прибрати,воду з криниць возити,замість тепла “уфо”вмотуємо,замість міської влади ОББ керувати буде як Вам…….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота