<

Чоловік купував цигарки та банани за сувенірні гроші в магазинах Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:35 | 9.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарів 8

Мешканець Благодатного розраховувався у магазинах Нововолинська сувенірними грошима номіналом 200 гривень. За шахрайство був судимий та ортимав штраф 850 гривень.

Чоловік купував у магазинах товар таким чином, щоб йому давали решту та розплачувався кількома купюрами, серед яких була фальшива. Ошукав продавців двох торговельних закладів.

Про це йдеться в вироку Нововолинського міського суду від 26-го квітня.

Обвинувачений, перебуваючи разом із своєю співмешканкою неподалік магазину «Смарагд», на прохання останньої надати кошти для придбання ватних дисків, передав 203 гривні, в тому числі купюру номіналом 200. Вона була сувенірною, при цьому чоловік попросив жінку віддати решту. Вона купила ватні диски за 23 і повернула чоловіку 180 грн.

Крім того, в тому ж магазині купив цигарки та розплатився сувернірною банкнотою в 200 гривень.

У магазині «НАШ» чоловік купував банани, які коштували 25 гривень. Дав продавцю 205 гривень, в тому числі 200 – сувенірною банкнотою, та отримав решту 180 грн.

Шахрайськими діями приніс збитків магазинам на 600 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений подав угоду про примирення від 26 квітня, укладену між потерпілими. Повністю визнав винуватість, відшкодував завдану злочином шкоду в повному обсязі.

 Покарання узгоджене сторонами, у відповідності до ч.1 ст.190 КК України (шахрайство)  і на призначення якого сторони згідні – штраф в розмірі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 850 грн.




коментарів: 8
  1. Поправка.Власники магазинів пішли на зустріч шахраю,підписавши угоду на примириння.На сьогоднішній день від шахрая небуло ніякоі компенсація і вирок суду ненабрав юридичноі сили.Все ще попереду!

  2. Вирок ще ненабрав судовоі сили!.А так, як від шахрая ніякої компенсаціі по завданих збитках не було,то буде апеляція на вирок суду

    • Те саме. Ми не звертались в поліцію, але є та купюра. Якщо зараз звернутись, не буде пізно??? Можливо хтось підкаже.

  3. Писати заяви про шахрайство в поліцію,прокуратуру і долучати до справи.Пострадавших було дуже багато,поспішайте! Термін до 23.05.2019р.

  4. Жорстоко це мило , за 18грн і дав 208, за ним вибігли то бігом за арки побіг…

  5. Спочатку один пожилой мужчина розрахувався,потім інший (вже молодший) і всі дають сувенірні гроші.На 182 грн буфет наказали.Невже серед мешканців Нововолинська є мошенники?Це низько…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця